Трудно е да бъдеш скромен, когато живееш в Млечния път

Вярно на мисията си да разпространява човешкото познание във всички области, списанието отвежда читателите си в дълбините на Космоса, за да му представи един съвременен портрет на Млечния път – нашият дом във Вселената. Смайващите образи от най-модерните телескопи разкриват нови данни за строежа на галактиката (например за огромната черна дупка в центъра й) и за нейната история, продължаваща вече над 13 млрд. години.

 

Двата основни спирални ръкава на Млечния път се разклоняват от краищата на централния ярък сноп звезди. По-малките ръкави се състоят най-вече от газ и люпилни на звезди.

 

Разгледайте галерията от снимки към материала на интернет адрес:

http://www.nationalgeographic.bg/

 

Илюстрация: ©2010 Робърт Хърт, НАСА / JPL / National Geographic

 

Заедно с декемврийския брой на списанието, читателите ще имат възможност да попълнят домашната си библиотека с „500 МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ – поредица на National Geographic от четири части, последната от които е посветена на темата „Надалеч и нависоко“. Изданието предлага подбор от 500 незабравими пътешествия, великолепни снимки, множество цветни карти и професионални съвети как да превърнете всяко мечтано пътуване в реалност.

 

Списание National Geographic България ще ви представи още последните открития в Светите земи за библейските царе Давид и Соломон, за бунта на афганските жени, както и ритуалите на кралските пингвини на о-в Посесион.