За пета поредна година хиляди варненци и гости на града се включиха в инициативата на Нестле България – ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Заедно с водещия Део за доброто настроение и добрата форма на участниците се погрижиха професионални инструктори и танцьори. Всеки дошъл имаше възможността да се включи в безплатни уроци по зумба, фитнес, йога, латино танци и хип-хоп. Активният ден на плажуващите започна в 08.30 часа със сутрешни упражнения и танци за майки с деца. Освен че се раздвижиха със спортните активности, хилядите фенове на здравословния начин на живот научиха много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България.

И тази година във волейболния турнир на ЖИВЕЙ АКТИВНО! се включиха десетки отбори. Участниците дадоха всичко от себе си и се състезаваха с хъс за победа пред зоркия поглед на рефера Евгени Иванов-Пушката. Изненадата този път беше присъствието на звездата от ЦСКА – Иван Крачев, който професионално отчиташе резултатите на състезателите. За да увеличат шансовете си за победа, всички участници се заредиха с енергия, като направиха сами своето фрапиращо кафе NESCAFÉ® Frappé по оригинална рецепта.

По-смелите и активни фенове на ЖИВЕЙ АКТИВНО! на плажа вземаха участие в beatbox workshop-а на Skiller, който буквално взриви публиката. Део партнираше с удовоствие на участниците, които искаха да изпеят любимите си песни на специално организираното караоке. Вечерта завърши с мини концерт на Устата, който нажежи старстите до максимум и накара всички да танцуват и пеят в ритъма на кубинските танци и MAGNUM Cuba Libre.

Благодарение на Део, Устатата, Евгени Иванов-Пушката, Иван Крачев и уникалните спортни инструктори, които дадоха всичко от себе си, за да направят този ден неповторим хиляди фенове на ЖИВЕЙ АКТИВНО! се заредиха с добро настроение и научиха повече за балансираното хранене от Нестле България.

В края на здравословния за цялото семейство ден всички участници в инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! си тръгнаха с усмивки, положително настроение и много награди от Нестле България.

След Варна ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще продължи в Несебър на 11 август и ще завърши на 13 август в Приморско.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!:

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в ЖИВЕЙ АКТИВНО!

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес повече от 100 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се организира с подкрепата на вестник Труд, вестник 24 часа, списание Здравен журнал и sportal.bg.