Хипопотамска уста. Мислиш ли, че един хипопотам може да постави рекорд? Да, защото се оказва, че има най-голямата уста от всички сухоземни животни – размерът на захапката му е около 1,20 м. Случвало се е хипопотам да прехапе на две 3-метров крокодил! Прочети още необичайни истории за животни в рубриката „Рекордите на Гинес“ в юнския брой на NG KIDS България.

По следите на морските костенурки. Щом се излюпят, мъжките костенурки се отправят към океана и никога повече не стъпват на сушата. Женските се връщат само за да снасят яйца. През целия си живот морските костенурки излизат на повърхността само колкото да си поемат дъх и могат да изчезват под водата за дълги периоди от време. Надникни заедно с NG KIDS България в тайнствения свят на тези влечуги с помощта на специалната подводна камера „Критъркам“.

Малка видра намира нови приятели. С последни сили малката видра изпълзява на брега на една река в Югозападна Англия. Загубила е майка си, когато придошлата река наводнила тяхното леговище. Замръзналото животинче умира от глад, но не знае къде да си потърси храна или подслон. В юнския брой на NG KIDS България ти предлагаме разказ за това как изпадналото в беда бебе видра намира нов топъл дом, благодарение на хората.

Тайният живот на растенията. Всички растения – от най-малкото цвете до най-голямото дърво – имат един голям проблем. Те са неподвижни, впили корени в земята. Не могат да избягат от враговете си. Не могат да тръгнат да си търсят храна, вода или партньор. В юнския брой на NG KIDS България ще научиш до какви хитрини прибягват растенията, за да могат да оцелеят..

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg, а преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com.