Тереза Маринова, Данчо Йовчев, Симона Пейчва, Тити Папазов и Евгени Иванов-Пушката са само част от спортните легенди, които ще се включат към участниците в Живей Активно! 2012

 

На 24 юни 2012 г. Живей Активно! отново ще обедини най-големите звезди в българския спорт, които ще застанат рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова и хилядите участници в инициативата. Легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев, Олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова, любимият баскетболен треньор Тити Папазов, емблематичният волейболист Евгени Иванов-Пушката и световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева ще бъдат само част от звездите, които ще вземат участие мащабната инициатива. Живей Активно! се провежда по традиция под патронажа на Столична община и лично на кмета на София.

Звездите на българския спорт ще покажат на всички, присъединили се към спортния празник, колко приятно може да прекарват времето си с балансирано хранене и активен начин на живот. Седмото поредно издание на инициативата Живей Активно! ще придобие още по-мащабни размери и ще стартира с 3 различни похода, които имат за цел да покажат на софиянци алтернативни начини за придвижване в столицата. Освен традиционния пешеходен поход и велопохода, който ще се води от запалената колоездачка Симона Пейчева, Skiller и Спенс ще поведат за първи път всички почитатели на скейт борда и ролерите. За всички желаещи да спортуват ще бъдат специално организирани различни турнири и уроци в Южния парк. Йордан Йовчев ще раздвижи участниците, като им покаже класически движения от гимнастиката, заедно с фитнесинстуктора Финдо от телевизионното риалити „Сървайвър“. Тити Папазов ще вземе участие в баскетболен турнир за деца и родители и ще покаже на всички желаещи някои трикове от „кухнята“ на баскетбола, а Евгени Иванов-Пушката традиционно ще напътства участниците във волейболния турнир.

Освен похода с ролери и скейт за пръв път в историята на Живей Активно! 2012 ще бъдат организирани уроци и турнири по бейзбол с участието на професионални треньори от Българска бейзбол федерация. Всички ентусиасти ще могат да се включат в активностите и да научат правилата и основните положения от този интересен и различен спорт, а за най-големите почитатели организаторите са подготвили множество специални награди.

10 локации в Южен парк, на които ще бъдат организирани различни спортни демонстрации, очакват всички фенове на активния начин на живот на 24 юни 2012 г. Състезания, концерти, спортни активности, игри в областта на балансираното хранене и активния начин на живот, викторини и семейни състезания са само част от изненадите, които тази година организаторите са подготвили за най-активните.

Концерт с участието на Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller и Pechenkata, Сантра ще бъде завършекът на активния 24 юни за софиянци.

Всички желаещи да се включат в отборните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 12 юни на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! (https://www.facebook.com/Live.Actively). Всички останали, които искат да вземат участие в спортните активности и игрите на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, са поканени на 24 юни пред Театър София, Паметника на съветската армия и пред НДК или направо в Южния парк и да се забавляват.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на активния начин на живот, която Нестле България осъществява. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на активния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 115 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени ИвановПушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Здравен журнал, Радио City, Радио NRJ, www.sportal.bg и Walker Media.