Списание „Моето дете” стартира образователен проект под надслов „Училище за родители” на 9 март в The Mall. Безплатните лекции със съвети за бъдещи и настоящи майки и татковци ще се провеждат всяка втора и четвърта сряда от месеца, като лекциите ще бъдат посветени на всички етапи на бременността, раждането и отглеждането на детето и ще бъдат изнесени от водещи специалисти акушер-гинеколози, неонатолози, педиатри, психолози и др. Проектът се осъществява със съдействието на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и Немския хомеопатичен съюз.

 

Образователната инициатива „Училище за родители“ на сп. „Моето дете“ и The Mall цели да помогне на бъдещите майки и бащи да преминат през всички етапи от подготовката да бъдат родители, да преодолеят своите страхове и да зададат въпросите, които ги вълнуват в приятна компания и създавайки полезни контакти с други родители и със специалистите в областта.

 

Първата лекция от проекта ще започне точно в 10:00 ч. в столичния The Mall, на бул.”Цариградско шосе” 115, в зоната за хранене, в която д-р Любомир Дамянов, акушер-гинеколог и председател на Асоциацията на българските акушер-гинеколози, ще разкаже на всички желаещи важните подробности около подготовката за раждане. За да бъде още по-приятно за бъдещите родители по време на лекциите организаторите са осигурили безплатен кетъринг и напитки.

 

За Училище за родители „Моето дете”:

Учиище за родители „Моето дете” и The Mall има за цел да даде основната информация на бъдещи родители като осигури най-добрите лектори – специалисти във всяка една област, засягаща отглеждането на дете. Практичната насоченост с демонстрации ще помогне за това да бъдат по-добре усвоявани и онагледени всички лекции.

 

За съвременната жена бременността е нещо повече от стандартните 9 месеца на очакване. Храненето на бъдещата майка, подходящите медикаменти при различни състояния, необходимите изследвания, грижите за добрия външен вид и тонизираща гимнастика са част от въпросите, които вълнуват всяка бременна жена. Начинът на раждане – секцио или естествено, първият месец с бебето, къпането на бебето и как трябва да го държим са теми, които ще бъдат обсъждани по време на обученията между специалисти и бъдещи родители.

 

Водещи експерти ще разясняват на бъдещите майки ползите от кърменето – как да го правят оптимално добре, как да поддържат лактация, как да преодоляват моментите на криза, какво да изискват още в родилното отделение и кои са задължителните прегледи. За правилното развитие на бебето ще бъдат демонстрирани подходящите игри за по-лесно общуване и физическа активност.

 

Училище за родители се осъществява с подкрепата на The Mall и партньорството на магазините, намиращи се на негова територия. За участниците в Училище за родители „Моето дете” ще бъдат осигурени редица отстъпки по време на провеждане на лекциите, за които има повече подробности на www.themall.bg или по време на провеждането на лекциите..

 

Повече информация на Интернет адрес: www.moetodete.bg и www.themall.bg.