Макларън вече преминаха в бързата лента с SQL Server 2008 R2

30.06.2010 г., София. Днес, на работна закуска за ИТ мениджъри и медии на тема „SQL Server 2008 R2 – Мини в бързата лента“, Майкрософт България представи новата концепция на компанията за управление на база данни и BI. Представянето бе последвано от дискусионен панел, посветен на управлението и съхранението на бази данни и BI.

Цветомир Митев, продуктов мениджър за Сървърни решения в Майкрософт България, сподели: „Изискванията на бизнеса към ИТ се променят. Бизнесът очаква да извлече максималната полза от направените инвестиции в софтуер, като използва ИТ като инструмент за взимане на бизнес решения. В отговор на тази промяна, Майкрософт разви платформата си за управление на бази данни, подходяща за компании от всякакъв мащаб.”

Георги Бучков, мениджър корпоративни клиенти в Майкрсофт България допълва: „Microsoft SQL Server 2008 R2 включва интегрирани възможности за BI, които позволяват лесно и бързо управление и анализ на данните. Интеграцията с Office Excel 2010 и SharePoint Server 2010 доближава BI до всички потребители в дадена организация. С доказан успех SQL Server 2008 R2 е корпоративна платформа за изграждането на BI решения, бази данни, анализи и отчетност.“

Водещи компании като Макларън вече се довериха на последната версия на платформата за база данни. От Макларън споделят, че за да обслужват успешно състезателните си отбори, имат само три изисквания към своята платформа за данни: бързина, интеграция и надежност. SQL Server 2008 R2 им дава и трите.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.