От 21 април до 6 май във варненския Grand Mall (ул. Андрей Сахаров 2) ще се проведе изложба на снимките, отличени в тазгодишното издание на Международния фотоконкурс за деца на National Geographic. Участниците в конкурса са на възраст от 6 до 14 години и всички привърженици на детското изкуство ще могат да се насладят на уникалните кадри, които са оценени от международното жури на National Geographic.

Снимката „Когато порасна…“ на 14-годишната Магдалена Велкова от Варна, която бе отличена със специална награда, след като победи десетки участници от дванадесет държави, сред които Великобритания, Унгария и САЩ, е част от изложбата на списанието. Освен нея ще бъдат показани фотосите, както на някои от отличените деца в националния кръг на конкурса, така и на „големите“ международни победители.

Благодарение на любезното домакинство на Grand Mall всички любители на фотографията ще имат възможността да се насладят на 24 брилянтни снимки, сътворени от детските ръце и въображение. Националният етап на конкурса бе подкрепен от езикови школи Британика, които осигуриха образователни награди за всички отличени в него.

Всяка година международният фотографски конкурс на National Geographic Kids привлича огромен световен интерес, а авторитетно жури, съставено от професионални фотожурналисти и представители на списание National Geographic, определя победителите. Тазгодишният носител на голямата награда е дванадесетгодишната Деспина Текели от Гърция. Тя получава шанса да посети централата на National Geographic във Вашингтон, а нейната снимка беше публикувана във всички издания на National Geographic Kids по света.