От 18 до 31 март в столичния The Mall (бул. Цариградско шосе 115) ще се проведе изложба на снимките, отличени в тазгодишното издание на Международния фотоконкурс за деца на National Geographic. Участниците в конкурса са на възраст от 6 до 14 години и всички привърженици на детското изкуство ще могат да се насладят на уникалните кадри, които са оценени от международното жури на National Geographic.

В изложбата ще бъдат показани както фотосите на отличените деца от националния кръг на конкурса, така и на „големите“ международни победители. За втора поредна година България има своя представител сред тях. След като победи снимките на десетки участници от дванадесет държави, сред които Великобритания, Унгария и САЩ, 14-годишната Магдалена от Варна бе отличена със специална награда за своята творба „Когато порасна…“, която също е включена в изложбата.

Благодарение на любезното домакинство на The Mall всички любители на фотографията ще имат възможността да се насладят на 24 брилянтни снимки, сътворени от детските ръце и въображение. Националният етап на конкурса бе подкрепен от езикови школи Британика, които осигуриха образователни награди за всички отличени в него.

Всяка година международният фотографски конкурс на National Geographic Kids привлича огромен световен интерес, а авторитетно жури, съставено от професионални фотожурналисти и представители на списание National Geographic, определя победителите. Тазгодишният носител на голямата награда е дванадесетгодишната Деспина Текели от Гърция. Тя получава шанса да посети централата на National Geographic във Вашингтон, а нейната снимка беше публикувана във всички издания на National Geographic Kids по света.