Българската актриса Елена Петрова блести на корицата на априлския брой на списание ELLE. Ексклузивната фотосесия, която засне за списание номер 1 в света на модата, й даде шанса да бъде телевизионна звезда не само в родния, но и в световния ефир. Видеото, което проследява работата на екипа на ELLE и фотографа Никола Борисов по заснемането на корицата, ще бъде излъчено по международния моден канал FTV (Fashion TV). В откровено интервю актрисата споделя за своя живот, изпитанията и пътя, извървян до върха. Защо Елена Петрова не е глезена, а е гледана, защо е съгласна с твърдението, че любовта трае три години и как е постигнала всичко в живота си, читателите ще могат да прочетат на страниците на списанието.

Специалнaта изненада, която ELLE подарява през месец април, е сгъваемият пътеводител в пролетния шопинг. В него е включено подробно описание на промоционалните отстъпки и подаръци заедно с точните адреси на магазините. Най-новите колекции ще се предлагат с намаления в сезона за смяна на зимния гардероб, трескаво търсене на абитуриентския тоалет или безкрайни нощни партита. В помощ на почитателите на последните модни тенденции е и традиционният култов Fashion Guide, който на своите 30 страници дава предложения от световните дизайнери и техните колекции висша мода.

ELLE среща своите читатели и с две силни жени. Първата е Джема Артъртън – момичето на Бонд от „Спектър на утехата” и звездата в дългоочаквания филмов хит за 2010 г. “Принцът на Персия. Пясъците на времето”. Втората се казва Сабине Неделчев – главен редактор на германското издание на ELLE. Защо Неделчев? Защото е щастливо омъжена за българин и вече 8 години диктува тенденциите в света на модата в Германия от страниците на престижното издание. Кой се целува по-добре – Джейк Гиленхал или Даниел Крейг, за българските читатели на ELLE ще издаде Джема, а Сабине ще разкаже какъв е светът на модата в Германия, какво й носи българската фамилия и кои са 13-те основни насоки за пролетния моден сезон.

Какво е да си модел преди 40 години в България и как е днес? Алис Крайчева – една от първите професионални манекенки в България, разказва за “онова” време, а Симона Стоянова – топмодел на “Ивет фешън”, разкрива действителността днес.

Руса коса + светли очи + бяла кожа = лято. Това е уравнението, което може да определи кои цветове отиват най-много на една жена. Специално за ELLE цветовият консултант Румяна Пенева издава тайните на най-подходящите цветове за дрехи, аксесоари, грим, бижута… според това, кой от четирите сезона е всяка жена.