Лъв + тигър = лигър! Голямата котка от корицата на NG KIDS България е лигър – рядка кръстоска между лъв и тигрица. Днес на света тези хибриди са по малко от 30. Приличат на огромни лъвове, с рошава грива, но с козина на ивици. Реват като лъвове и пухтят като тигри. Порастват значително по-големи от родителите си – възрастен лигър може да тежи около 450 кг, а на дължина да надхвърли 6,7 м. NG KIDS България ще ти разкаже откъде са се взели лигърите и кой се грижи за тях.

Удивителни животни Само хората ли могат да рисуват? В зоопарка в Оклахома дали възможност на животните да упражнят всестранните си таланти. Така черният носорог започнал да рисува с издадената си горна устна. А африканският сив папагал да създава шедьоври с нежни щрихи, държейки четката с клюн. NG KIDS България ще те запознае с животните художници от зоопарка.

Моето любимо хоби За всички почитатели на скейтбординга: знаеш ли, че без сърф нямаше да има скейтборд? А известно ли ти е, че първите скейтбордисти преди около век започнали да се пързалят на дървени кутии, с прикрепени колелца от ролери. И че дълго време колелцата са били от вид глина. От този брой NG KIDS България започва нова рубрика, по идея на читателите си „Какво знам за моето хоби“.

Кунг фу панда 2“ В новия филм „Кунг фу панда 2“ закръглената гигантска панда По се завръща, за да защити Долината на мира. На помощ й се притичва Яростната петорка – Змията, Маймуната, Богомолката, Тигрицата и Жеравът. NG KIDS България ще ти разкрие доколко тези майстори на бойните изкуства приличат на истинските животни.

Бонус: Плакат на филма „Кунг фу панда 2“

 

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на мартенския брой на NG KIDS България.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com и gotvetesmen.com.