Тази година доброволци в инициативата ще се включат с помощ в пострадалите от наводненията региони и превантивни действия в незасегнати области 

23 септември 2014 г., София.
Седмото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ ще обедини жителите на 23 български града с идеята да се погрижат за природата и да направят своето населено място по-чисто и приятно за живеене, както и да се включат в акции за почистване на пострадалите райони след наводнението и в превантивно почистване на канавки и шахти. Кампанията се организира от системата на Coca‑Cola в България, Българското дружество за защита на птиците и ЕКОПАК.
На 27 септември доброволците в инициативата ще обединят усилията си, за да допринесат за по-чиста природа и по-безопасна градска среда. Тази година в „Моят зелен град” имат възможност да се включат всички жители и гости на София, Варна, Бургас, Ямбол, Добрич, Търговище, Шумен, Силистра, Пловдив, Димитровград, Хасково, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Сандански, Пазарджик, Монтана, Враца, Плевен, Боровец и Банско. Целта на инициативата е да приобщи все по-голям брой хора към опазването на природата и да покаже как с малка грижа всеки може да повлияе положително на опазването на околната среда. Това издание на инициативата поставя фокус върху помощ в пострадалите от наводненията през 2014 г. региони и върху превантивни действия, с които доброволците могат да помогнат в незасегнатите области. В рамките на инициативата доброволци от Монтана, Враца, Плевен, Варна и Добрич ще се присъединят към помощните дейности в Мизия, Варна и Добрич.
Доброволците ще могат да се включат и в дейности по почистване и облагородяване на своя град и така да дадат добър пример на съгражданите си. Организаторите ще осигурят необходимите материали на всички желаещи да се включат в инициативата в своя град и се надяват атмосферните условия да позволят провеждане на събитията във всички 20 града в страната.