Удивителни приятелства. Дружбата между куче и патица може да ти изглежда странна. Още по-невероятен може да ти се стори навикът на един котарак да се вози върху главата на стопанина си. Прочети още необичайни истории за животни в рубриката „Удивителни животни“ в априлския брой на NG Kids България.

Пътят на ягуара. Ягуарите са най-големите котки в Северна и Южна Америка и са близки роднини на лъвовете, тигрите и леопардите на други континенти. Обитават земите от Мексико чак до Аржентина на юг. Но през последния век хората са завзели по-голямата част от техния природен дом. В NG Kids България ще прочетеш как учените са намерили начин за спасяването на този застрашен животински вид.

Животни-актьори. Всички обичаме филми с участието на животни. Но питал ли си се как те се оставят да бъдат снимани и как изпълняват различни роли. Откъде се вземат, кой се грижи за тях и как се заснемат кадрите, в които участват? В априлския брой на NG Kids България ти предлагаме първата част от поредицата за животни-актьори, участвали във филми, заснети в България.

Загадка в пустинята.  В пустинята край град Наска в Перу има огромни рисунки на животни – кит с дължината на истински син кит, колибри с размерите на пътнически самолет и още много други. Местността прилича на необикновен зоопарк от издълбани в пясъка рисунки, създадени преди 2000 години. Научи още любопитни факти за линиите на Наска от априлския брой на NG Kids България.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg, а преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа http://www.nationalgeographic.bg/, http://www.cosmopolitan.bg/, http://www.bliasak.bg/ и http://www.rozali.com/.

NG_Kids