Умни ли са животните? Дали и животните като нас си правят планове? Досега много учени мислеха, че животните живеят само в настоящето. Те вярваха, че само хората помнят миналото и планират бъдещето си. Но най-новите проучвания доказват, че в мислите си някои животни могат да пътуват във времето. Разказите в юлския брой на NG KIDS България ти представя някои от тези умни животинки.

Бонобо си чисти зъбите! Всеки зъболекар би се зарадвал да види как бонобото Лекси си чисти зъбите с конец. Тези маймуни са близки роднини на шимпанзетата и са смятани за най-умните и игривите. Но дали това действие на бонобото е грижа за здравето или просто игра, ще научиш от рубриката „Удивителни животни“ в новия брой на NG KIDS България.

Надежда за костенурките. Едни от най-старите животни на Земята са костенурките. Техните прапрапрародители са живели на планетата още преди динозаврите. Повечето видове костенурки са оцелели до днес. Но както се случва с много животински видове, и костенурките в България са застрашени от изчезване. В юлския брой на NG KIDS България ще научиш как Сдружение за дива природа „Балкани“ започна работа по изграждането на Център за сухоземни костенурки край гр. Драгоман.

Шрек завинаги. Героите от „Шрек“ са създадени с компютър, но нещата са по-сложни от простата рисунка на екрана. Всяка сцена минава през различни етапи, при всеки от които се добавят нови детайли. NG KIDS проследи развитието на една сцена, за да открие как художниците превръщат първоначалните скици в забавни чудовища и смешни магарета.

 

Подарък за читателите на NG KIDS България: плакат на филма Шрек завинаги“!

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg, а преводът на фразите на български език е поместен на страница 38 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com.