Съвсем скоро в България американското уиски Jack Daniel’s ще зарадва своите приятели и ценителите с подновен дизайн на легендарната бутилка. Наклонените и по-отсечени рамене, силно поръбеният контур, квадратната форма, както и удебеленото осмоъгълно гърло на бутилката ще впечатляват с повече мъжественост и ще отразяват първокласния характер на кехлибарената напитка.

Култовата бутилка на Jack Daniel’s, както и самото уиски, е продукт на времето и е една от най-разпознаваемите опаковки в света. През годините бутилката еволюира с няколко промени в дизайна, но черният етикет, белият надпис, марката Old No. 7 и филигранът са винаги същите. Качеството на уискито Джак Даниел гарантирал с подписа си, увековечен на стъклото на всяка една бутилка Jack Daniel’s.

Джак Даниел продавал своето висококачествено уиски първоначално в малко буре и кана. През 1895 г. започнал да бутилира уискито си в квадратната бутилка с нагънато гърло, превърнала се в емблема за добре познатото Jack Daniel’s Tennessee Whiskey. Мистър Джак знаел, че неговото омекотено с въглища уиски е различно и искал различна от всички останали бутилки опаковка, която да показва характер. Затова избрал квадратна бутилка – „праволинейна бутилка за праволинеен мъж като мен“, както самият той се шегувал.

Точната дата, на която черният етикет с познатия филигран за пръв път бил поставен на бутилката, е обвит в мистерия. Мнозина в Линчбърг, където от самото начало се бутилира Jack Daniel’s, смятат, че племенникът на Джак отпечатал етикета в черно, за да отбележи кончината на чичо си. Днес, почти 100 години по-късно, черният етикет е емблема на Jack Daniel’s Tennessee Whiskey.

“В много отношения, новият етикет ще бъде по-близък до оригиналния черен етикет, въведен преди почти 100 години, и ще има по-опростена и по-изчистена визия. Цената на Jack Daniel’s, както и безспорното качество на нашето легендарно уиски, ще останат непроменени”, обяви Красимир Атанасов, маркетинг мениджър за България на фирмата-производител Brown-Forman.