Инициативата на Нестле България „ЖИВЕЙ АКТИВНО!” ще зарадва гостите на родното Черноморие, като им предостави възможност да прекарат един летен ден със спортни активности и балансирано хранене. В рамките на седмица, инициативата ще се проведе в 3 черноморски града. Живей Активно! започва на 10 август 2010 г. във Варна, след което ще посети Несебър на 12 август 2010 г. и ще завърши на 14 август 2010 г. в Приморско.

Активният ден на плажуващите ще започне в 08.30 часа със сутрешни упражнения за майки с деца, здравословна закуска и ще приключи с купонджийски уроци по хип-хоп и караоке вечер с участието на ДЕО и Лора Караджова. Всички желаещи да живеят активно ще си тръгнат с много награди от Нестле България. Тренировки и уроци по йога, тае бо, стречинг, латино танци и хип-хоп ще бъдат организирани в специално построена шатра на плажа, а волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката и спортният коментатор Крум Савов ще очакват всички ентусиасти да се включат в турнира по плажен волейбол.

Хиляди фенове на здравословния начин на живот ще имат възможността да се раздвижат със спортни активности и да научат много интересни неща за балансираното хранене и движението от Нестле България. Заедно с водещия Део, за доброто настроение и добрата форма на участниците ще се погрижат и най-добрите инструктори и танцьори.

Задължителен елемент от здравословния ден на плажа ще са разнообразните балансирани храни и напитки. И докато родителите спортуват, малчуганите ще се забавляват в надуваемия замък, ще имат възможност да се включат в турнира по мини футбол и ще получат много награди от Нестле България.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!:
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света, Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в ЖИВЕЙ АКТИВНО!.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 75 000 са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се организира с подкрепата на списание Журнал за жената, списание NG Kids, вестник Черно Море, Дарик радио Бургас, вестник Монитор, вестник Телеграф, вестник Меридиан Мач и sportenden.info.