Хиляди граждани и гости на 3 морски града ще спортуват за здраве за пета поредна година в морските издания на инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще зарадва гостите на родното Черноморие за пета поредна година, като им предостави възможност да изживеят активно един ден от лятото със спортни активности и балансирано хранене. В рамките на седмица ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще се проведе в 3 черноморски града: Варна на 9 август, Несебър – 11 август и Приморско – 13 август.

Началото на активния ден – в 08.30 часа, ще бъде поставено с упражнения за майки с деца и здравословна закуска. Тренировки и уроци по йога, зумба, латино танци и хип-хоп ще бъдат организирани в специално построена шатра на плажа, а волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката и младата волейболна надежда Иван Крачев ще очакват всички ентусиасти да се включат в турнира по плажен волейбол. Доброто настроение на участниците ще вдигне своите градуси с beat-box уроците със Skiller и миниконцерта на УСТАТА. Всички желаещи да живеят активно ще си тръгнат с много награди от Нестле България.

Хиляди фенове на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще имат възможността да се раздвижат със спортни активности и да научат много интересни неща за балансираното хранене и здравословния начин на живот от Нестле България. Заедно с водещия Део за доброто настроение и добрата форма на участниците ще се погрижат и най-добрите инструктори и танцьори.

Задължителен елемент от посветения на физическата активност ден на плажа ще бъдат балансираните храни и напитки, а настроението и разнообразните активности отново ще превърнат инициативата в един незабравим ЖИВЕЙ АКТИВНО! ден на плажа за цялото семейство.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!:

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 6 поредни години и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

 

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 100 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на България. Сред тях са Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда с подкрепата на в. Труд, в. 24 часа, сп. Здравен журнал и www.sportal.bg.