Големият финал на турнира беше открит от Димитър Бербатов и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков

София, 03.06.2012 г. Финалът на футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас” се превърна в истински спортен празник за малки и големи. Състезанието беше открито лично от големия български футблист Димитър Бербатов, министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, Красимир Вълчев – главен секретар на Министерство на образованието, младежта и науката, Ирена Димитрова – директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” в Столична община и Светослав Атанасов – търговски директор на Coca-Cola. „Радвам се, че днес тук има толкова много деца. Важно е да се спортува, независимо какъв спорт. На мен спортът ми се отплати, пожелавам и на вас да се отплати също!”, сподели посланикът на турнира – Димитър Бербатов. „Много се радвам, че съм тук на финала на първото издание на „Купата на Coca-Cola: Играй с нас”. Вярвам, че тази прекрасна инициатива ще стане традиционна и ще се разрасне в цялата страна” сподели министър Нейков по време на откриването.

След оспорвана надпревара между четирите най-добри училищни футболни отбора победител в първото издание на турнира „Купата на Coca-Cola” стана тимът на 78 СОУ, район Банкя. Играчите и техният треньор спечелиха 5-дневно посещение на гр. Манчестър (Англия) с включена обиколка на легендарния стадион „Олд трафорд”. С купи, медали и много предметни подаръци, връчени лично от Димитър Бербатов, си тръгнаха всичките отботи, достигнали до финала. Второто място в турнира зае тимът на 75 ОУ, район Красна поляна. Трети останаха учениците от 120 СОУ, район Лозенец, а на четвърто място се класира отборът на 79 СОУ, район Люлин.

Повече от месец и половина хиляди младежи спортуваха активно и се забавляваха с „Купата на Coca-Cola”. На големия финал в НСА се стекоха деца от фондация „Димитър Бербатов” от цяла България. За своите усилия те получиха много подаръци и приятни изненади. Специално за да зарадват младите футболни таланти и феновете на спорта, на финала пяха Криско, Александра, Богомил, Ангел и Моисей, световният бийтбокс шампион – Скилър и рок идолът Тома. С техните музикални изпълнения завърши първото за България издание на футболната надпревара „Купата на Coca-Cola: Играй с нас!“.

Благодарение на ентусиазма на публиката и неизчерпаемата енергия на играчите в турнира, една спортна площадка в София ще бъде реновирана.  Това ще се случи чрез Фонда за енергията на феновете, който ще бъде трансформиран от организаторите на проекта във финансова инвестиция в полза на обществото.

 

Допълнителна информация заКупата на Coca-Cola: Играй с нас:

Системата на Coca-Cola в България стартира за първи път у нас футболното състезание, съвместно с фондация „Димитър Бербатов” и в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от нaционалната кампания “Аз обичам спорта”, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин. Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата Coca-Cola Cup България.