Крайният срок за записване в турнира е 15 март,

а шампионите ще се срещнат лично със звездите на италианския гранд 

07.03.2013 г., София: Училищните квалификации за футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ са в разгара си и стотици младежи вече тренират усилено, за да се включат в надпреварата за голямата награда. Тази година отборът-победител в турнира ще се наслади на уникален 3-дневен футболен лагер в базата на италианския отбор Ювентус. Младите спортни таланти не само ще се разходят из легендарния стадион в Торино и ще посетят музея на клуба, но ще имат възможност ексклузивно да разгледат най-строго пазените и трудно достъпни кътчета от него като съблекалните с личните шкафчета на футболните звезди. Освен с едни от най-легендарните имена в европейския футбол, младежите ще могат да се запознаят и спортуват със свои връстници от цяла Европа – победители в „Купата на Coca-Cola” от другите страни, в които турнира се организира.

През втория ден от своето пътешествие в света на големия футбол децата ще вземат участие в тренировка, ръководена лично от треньорите на младежкия отбор на Ювентус. Те ще им демонстрират успешни техники, стратегии и тактики за добри резултати в любимия им спорт.

Кулминацията на футболния лагер безспорно ще е третият ден, в който българчетата, заедно с останалите европейски участници, ще гледат на живо официалната тренировка на настоящия шампион на Италия. След края на спортната подготовка победителите от „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще се срещнат лично със звездите на Ювентус.

Coca-Cola в България организира спортната надпревара за втора поредна година, а партньори на инициативата са Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката и общините Столична, Пловдив, Варна и Бургас.

До момента в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ са се записали 162 училища от София, Пловдив, Варна и Бургас. Поради големия интерес за участие срокът за записване е удължен до 15 март. Правилата за участие и начините за записване във футболната надпревара са обявени на: www.coca-cola.bg/cup/, както и на фейсбук страницата на инициативата „Купата на Coca-Cola“.

 

 

 

Допълнителна информация за „Купата на Coca-Cola: Движи се!”

Футболното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта като част от нaционалната кампания “Аз обичам спорта”, Министерството на образованието, младежта и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата”, общините Пловдив, Варна и Бургас. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин.

 

 

Допълнителна информация за Coca-Cola в България 

Coca-Cola навлиза на българския пазар за първи път през 1965 г. България е първата страна от бившия социалистически лагер, в която се произвежда напитката. От стъпването на представителните офиси на системата на Coca-Cola през 1992 г. до днес компанията е инвестирала над половин млрд. лева в българската икономика. Системата на Coca-Cola в България е отговорен работодател на над 1 000 българи и извършва дейност в два производствени центъра, в които се бутилират напитки от портфолиото на компанията – в Костинброд и Банкя.