Международен фотографски конкурс за деца

За четвърта поредна година NG KIDS провежда Международен фотографски конкурс за деца. На два от конкурсите снимки на български деца бяха отличени с почетна награда – твърде голямо постижение, като се има предвид, че в конкурса участват средногодишно над 13 000 фотографии. В този брой публикуваме снимките победители в националния кръг. Виж ги и ти и нека им пожелаем да спечелят голямата награда в САЩ.

Двадесет сладки животни

Гренландският тюлен, гигантската панда, мечката, орангутанът, таралежът, червеният рис и малките гепарди са много мили същества, но все пак не забравяй, че са диви животни. Отвори новия брой на KIDS и виж класацията на 20-те най-сладки животни.

Разтегателни заешки уши

Нипърс Джеронимо е заекът с най-дългите уши. Случва се неговите приятели зайци да скочат върху ушите му или да ги топне в купичките с храна и вода. Но клепналите уши могат да бъдат и полезни. В студено време заекът ги увива около муцуната си и се топли с тях. KIDS ще ти разкаже и други невероятни истории от архивите на Guinness World Records.

Космически роботи

Спътникът робот може да бъде много полезен за космическите пътешественици, независимо дали са в космическа станция, в база на Луната или чак на Марс. Космическите аватари, управлявани дистанционно от хора, все още са само идея. Но някой ден може би и ти ще управляваш свой аватар на Луната. Прочети KIDS и ще разбереш.

Животни актьори

Какво е общото между пуяка Страхил, няколко северни елена и кучето Вълчо? Отговорът може да бъде само един – всички те са животни актьори. Прочети KIDS, за да научиш за нрава на тези филмови звезди и за триковете, до които прибягват кинорежисьорите.

Бонус: Плакат на новия филмКотаракът в чизми3D

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на декемврийския брой на National Geographic KIDS.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 36 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com.