Независимо от затруднената икономическа ситуация, в софийското издание на Форума участват 83 фирми от цялата страна

Деветото издание на Форум “Кариери” стартира на 15 март 2010 г., в Националния дворец на културата в София. В официалното откриване взеха участие управителят на JobTiger – Светлозар Петров и изпълнителният директор на “Нестле България” АД – Антонис Кандзелис. Те пожелаха успех на Форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през 2010 година.

„Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” ще се проведе в 7 университетски града и е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Форумът се организира от JobTiger с традиционната подкрепа на най-голямата хранителна компания в страната Нестле България АД, която e генерален спонсор на „Кариери“ за седма поредна година. През годините Форумът се е провеждал съвместно с Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Въпреки нестабилната икономическа обстановка, в софийското издание на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” участват 83 фирми от цялата страна, а общо за всички градове до момента участието си са потвърдили 106 фирми, с което броят им е практически непроменен в сравнение с 2009 година. Бизнесът подкрепя най-големия национален Форум за студентски стаж и кариера и отново ще предложи работни места на студентите, желаещи да започнат своята кариера или да постъпят на стаж.

За девета поредна година работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто място за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в търсенето на подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места. Над 109 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума от старта му през 2002 г. до днес

За пореден път тази година отделът за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти.

Станалото традиционно партньорство между Нестле България  АДи организаторите на Дните на кариерата е пряк израз на корпоративната ангажираност на компанията към обществено-значими инициативи, както и естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма. Компанията има утвърдени традиции в организирането на краткосрочни стажантски програми, даващи възможност на студенти да придобият практически познания в реална трудова среда. Също така Нестле България АД приема завършили студенти и млади специалисти на едногодишни стажове. Тази програма се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда на позиция, за която не се изисква опит. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 83% от приетите на едногодишни стажове остават в компанията, като 76% намират развитие в кариерата.

Подробна информация за условията за участие във Форума, списък на участващите фирми и организации, както и обявените от тях позиции и стажантски програми може да откриете в сайта на JobTiger (http://www.jobtiger.bg/). Допълнителна информация може да получите и от екипа на “ДжобТайгър” (тел.: 02/ 491 80 00 и e-mail office@jobtiger.bg).