Близо 300 любители на фотографията изпратиха свои кадри на чиста вода във фотоконкурса Pure Water, организиран от Spirit of Burgas. Конкурсът, вдъхновен от красотата, живителната сила и стремежа за опазване чистотата на водното богатство на планетата, дава шанс на най-добрите 10 автори да посетят фестивала, а на трима от тях – привилегията да се срещнат лично с Moby.

3-членно жури от професионални фотографи в състав Иво Станев (България), Александър Иванов (България) и Горан Михайловски (Македония) успяха да селектират 10 фотографии, които според тях в най-голяма степен отговарят на зададената концепция. Креативност, оригиналност и фотографски нюх бяха основните критерии при селектирането.

Имената на победителите са:

Богдана Дечева с фотографията „Morning View”

Борислав Тодоров с фотографията „Една изчезваща реалност“

Виолета Владимирова с фотографията „Бъбрека на Рила Планина“

Десислава Маринова

Елена Карагьозова

Красимира Караникова

Петър Делчев

Пламен Ангелов

Стефания Петрова с фотографията „Touching the Ice”

Тодор Вълнаров

 

Избраните 10 фотографии вече са изпратени на Moby, който лично ще си избере с кои трима автори би искал да се срещне, преди да излезе на сцената на 13 август пред многохилядната публика на фестивала.

Проектът Pure Water няма да се ограничи само с тази инициатива. Предстоят още активности, свързани с опазването на водните ресурси и целящи ангажираността на всеки един от нас в тази кауза.

ПАЗЕТЕ ВОДАТА ЧИСТА!