Заявки за конкурса BAPRA Bright Awards ще се приемат от 16 март

7 март 2010 г., София. Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) организира първото издание на престижен конкурс – BAPRA Bright Awards, съобщиха днес от асоциацията.

В конкурса ще могат да се включат всички PR агенции с кампании, организирани в рамките на миналата календарна година.

За пръв път в подобен конкурс у нас журито ще бъде съставено изцяло от доказани чуждестранни специалисти. Председател на журито ще бъде световноизвестният Пол Холмс, основател на The Holmes Group и експерт по PR с повече от 20 години опит в списването и оценяването на PR техники и кампании.

В конкурса са предвидени шест категории: Кампания за устойчиво развитие, Специално събитие, Иновативна кампания, Кампания, реализирана от вътрешен отдел, Комуникационна кампания на годината и Агенция на годината. Критериите за оценка в конкурса са насочени изключително към иновативността на кампаниите и постигането на заложените от клиента резултати.

PR агенциите ще могат да участват в конкурса BAPRA Bright Awards след попълване на документите за участие на страницата на БАПРА http://www.bapra.bg/  в периода от 16 март до 4 април 2010 г. Финалистите ще бъдат обявени на галавечеря с участието на членовете на журито в края на април 2010.

„Вярваме, че най-после в България ще има изцяло независим и силно професионален конкурс за постижения в PR бизнеса. BAPRA Bright Awards ще даде обективна оценка на PR пазара в България, защото в асоциацията членуват най-големите и най-авторитетните PR компании в страната. Привличането на чуждестранни PR специалисти като жури е една възможност за всички нас да сверим часовниците си и да стимулираме развитието на PR пазара у нас“, коментира Максим Бехар, председател на БАПРА.

За БАПРА:

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 9 години БАПРА допринася за повишаването на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение както към клиентите, така и към своите колеги.