Снимката на Магдалена Николова от Враца спечели заслужено специална почетна похвала от журито на международния фотографски конкурс за деца на National Geographic Kids. Магдалена е победител в категорията „Смешки” от националния етап на конкурса. Нейната снимка беше изпратена от българското издание на NG KIDS във Вашингтон, където се бореше в конкуренцията на участници от американския NG Kids и още 13 международни издания на списанието. Общият брой на фотографиите, участвали в националните етапи на конкурса, надхвърля 13 000. Снимката на Магдалена „Дългата ми шия” е направена случайно на улицата в родния й град Враца.

Журито на международния конкурс беше съставено от Melina Bellows – изпълнителен вицепрезидент на NG изданията за деца, Steve St. John – старши редактор във фотоотдела на National Geographic и Jay Sumner – ръководител на фотоотдела в National Geographic Kids.

За втора поредна година големият победител е Simon Nikolai van Lierde, на 13 години, от Холандия. Неговата снимка се състезава в категория „Хора”. Той ще има възможността да посети централата на NATIONAL GEOGRAPHIC във Вашингтон.

Първи подгласник е Ellie Saunders, на 10 г., от Великобритания, в категория „Животни“.

Втори подгласник е Isabella Barbera, на 10 г., от САЩ, в категория „Пейзаж“. Трети подгласник е Tenczer Zita Maria, на 13 г., от Унгария, в категория „Смешки“.

Тримата подгласници ще получат почетни грамоти от National Geographic.

Впечатлено от големия брой чудесни фотографии, тази година журито допълнително отличи с почетни похвали четири снимки, като авторът на една от тях е младата българска фотографка  Магдалена Николова.

Всички снимки можете да видите на интернет адрес: http://www.nationalgeographic.com/ipc/.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS, предназначено за деца от 6 до 12 г., е интерактивно списание, обхващащо най-разнообразни теми: животински свят, развлечения, наука, технологии, текущи събития и познания за различните култури по света. Освен всичко това българското издание на списанието предлага на малките си читатели и забавни упражнения по английски език.

Издател на National Geographic Kids и National Geographic България е „Санома Блясък България“ АД. Компанията издава още списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас “Блясък” и “Журнал”, луксозното lifestyle издание “Максимум”, както и светското списание Story, списание “Моето дете” и сп. Harper’s BAZAAR. „Санома Блясък България“ АД е лидер в женския онлайн сегмент с най-големия портал за жени www.rozali.com и сайтовете www.cosmopolitan.bg, www.moetodete.bg. Компанията развива и селебрити портала www.bliasak.bg, както и  www.nationalgeographic.bg, maximum.bg.