“Алкохолът е лош шофьор” на APRA Porter Novelli и “Каменица” АД стана

кампания на годината на международните бизнес награди Stivie

Кампанията “Алкохолът е лош шофьор” на APRA Porter Novelli и “Каменица” АД спечели първото място в категорията “Обществено значима кампания на годината” на международните бизнес награди Stivie. Българската комуникационна агенция взе и втора награда в категорията “Управление на репутацията” за инициативата за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле България “Живей Активно!”.

Признанието за българските проекти идва от международно жури от близо 300 експерти от цял свят. В десетото поредно издание на международните бизнес награди Stivie участваха над 3 300 кампании от 50 страни.

По-рано през годината “Алкохолът е лош шофьор” спечели първо място като “Кампания за устойчиво развитие” на наградите на Българската асоциация на PR агенциите BAPRA Bright Awards. Кампанията е сред петте най-добри в категорията си за района на EMEA (Европа, Близкия Изток, Африка) на SABRE Awards – най-големият форум в света за успешни PR кампании и проекти. През 2013 г. проектът достигна и до финалите на Golden World Awards на Международната PR асоциация (IPRA).

“Живей Активно!” на Нестле България е най-голямата кампания за балансирано хранене и активен начин на живот в страната. В последните години проектът печели десетки награди в различни национални и международни конкурси.

Kампания „Алкохолът е лош шофьор” акцентира върху един от най-актуалните и чувствителни проблеми, свързани с пътната безопасност – отговорната консумация на алкохол сред водачите и поведението им на пътя. Инициативата е част от дългосрочната социално-отговорна политика на „Каменица” АД.

Основана през 1994 г., APRA Porter Novelli е част от Porter Novelli International и е сред водещите комуникационни агенции в България. Сред клиентите на компанията са Нестле България, Coca-Cola Hellenic Bulgaria, HP, Майкрософт България, Сименс Здравеопазване, Ромпетрол България, Байерсдорф България, Brown-Forman и много други.