НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ

НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ

Архитектот Здравко Рафаиловски е добитник на наградата за животно дело “Андреја Дамјанов” за 2023 година. Оваа награда ја доделува Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ), како признание за особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и...
“Новак Ѓоковиќ Фондација“ и Скопје заедно за мотивација на спортската иднина

“Новак Ѓоковиќ Фондација“ и Скопје заедно за мотивација на спортската иднина

Јавната панел дискусија – дел од програмата „На патот на шампионот“ на “Новак Ѓоковиќ Фондација“ предизвика голем интерес кај присутните, а Кирил Лазаров, проф. д-р Сашко Кедев и Пулексенија Јованоска пред полната сала споделија свои искуства за тоа како кај децата да...
“Европската Кошаркарска Недела “ на Специјалната Олимпијада кулминираше со потпишување на Меморандум за Соработка со Кошаркарската Федерација на Северна Македонија

“Европската Кошаркарска Недела “ на Специјалната Олимпијада кулминираше со потпишување на Меморандум за Соработка со Кошаркарската Федерација на Северна Македонија

20 издание на “Европската кошаркарска недела“ со повик на еднаквост и нагласување на потребата за еднакви можности за сите “Европската Кошаркарска Недела“, организирана од Специјална Олимпијада Северна Македонија заедно со Кошаркарска Федерација на Северна Македонија,...
ОТВОРЕН КОНКУРСОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГОЛЕМА ГОДИШНА НАГРАДА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА AРХИТЕКТИ НА МАКЕДОНИЈА И ТРАДИЦИОНАЛНАТА НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА 2023 ГОДИНА

ОТВОРЕН КОНКУРСОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ГОЛЕМА ГОДИШНА НАГРАДА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА AРХИТЕКТИ НА МАКЕДОНИЈА И ТРАДИЦИОНАЛНАТА НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА 2023 ГОДИНА

Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ) традиционално и оваа година го започна конкурсот и повика за учество за доделување на Голема годишна награда за 2023 година и за предлагање на можни добитници на наградата “Андреја Дамјанов“ за 2023 година. Двете...
СТОП за семејното насилство. Жртвите не се виновни!

СТОП за семејното насилство. Жртвите не се виновни!

Кампањата за борба против семејно насилство на Билјана Ангелова, Сопруга на Бугарскиот Амбасадор во Македонија оваа година со фокус на децата На иницијатива на г-ѓа Билјана Ангелова, Сопруга на Амбасадорот на Република Бугарија во Република Северна Македонија, трета...