Известни спортисти, музикални и телевизионни звезди подкрепиха
кампанията за седма поредна година

 

Хиляди столичани се включиха в седмото издание на инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО!, организирана в партньорство със Столичната община. Участниците в кампанията популяризираха здравословния начин на живот, спорта и балансираното хранене като се включиха в походи на велосипед, скейтборд, ролери и пеша, както и много други спортни игри и състезания.

Заместник кметът Тодор Чобанов, изпълнителният директор на Нестле България г-н Хуан Карлос Пералехо, Нешка Робева, Йорданка Благоева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Тереза Маринова, Екатерина Димитрова, Вълчин Ганов, Димитър Ангелов, Маргарита Папазова, Златин и Стефан Георгиеви, Тити Папазов, Армен Назарян, Мария Грозева, Асен Великов, Йордан Бозов, Чавдар Костов, Димитър Ангелов поведоха феновете на активния начин на живот на пешеходен поход от НДК до Южния парк. И тази година по инициатива на Столичната община се проведе велопоход от театър “София” до НДК, към който се присъединиха и много хора на ролери и скейтборд. Кампанията продължи с турнири по волейбол, футбол и бейзбол, различни спортни игри и демонстрации, куизове и семейни състезания на 10 сцени в Южния парк.

Звездите от телевизионното шоу „Комиците” Ненчо Илчев, Петьо Петков – Шайбата, Явор Ралинов и Васил Драганов подкрепиха за първи път Живей Активно! тази година. Актьорите забавляваха хилядите участници в мащабната инициатива, посветена на балансираното хранене и здравословния начин на живот. Другата голяма звезда, която също подкрепя проекта за първи път е рапърът Спенс. Сред лицата на кампанията и тази година традиционно бяха водещите на предаването „Стартер” по БГ Радио Боги и Симо.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2012 приключи с грандиозен концерт на Део, Рафи, Богомил, Александра, Ангел и Моисей, Skiller, Сантра.

 

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на активния начин на живот, която Нестле България осъществява. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на активния начин на живот и балансираното хранене, участват в кампанията.

От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 115 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени ИвановПушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Здравен журнал, Радио City, Радио NRJ, www.sportal.bg и Walker Media.