Повече от 200 отбора взеха участие до момента

 

14.03.2014 г., София

Междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се” навлиза в своята решителна фаза – градските финали. Тази събота и неделя ще се проведат първите регионални състезания – на 15 март в Бургас и на 16 март в Стара Загора. Повече от 10 000 деца на възраст от 12 до 14 години се включиха в спортната надпревара от самото й начало през февруари до сега. Над 200 училища от София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Благоевград излъчиха свои отбори, които да се борят за първото място в „Купата на Coca-Cola“ и голямата награда – спортен лагер в Италия.

Първият градски финалист ще бъде излъчен в Бургас. Мачовете в крайморския град стратират в събота – 15 март, в 9.30ч. на терените на спортен комплекс „Славейков“ в едноименния квартал. В 11.00 ч. ще се проведе и официалното откриване за публиката. Тази година 23 отбора от областта ще премерят сили помежду си, а победителят ще има два месеца да подготви за голямия финал в края на май.

В неделния ден – 16 март – и Стара Загора ще излъчи своя първенец в турнира. В града на липите, който се включва за първи път в „Купата на Coca-Cola“, ще се състезават цели 16 отбора. Игрите започват в 9.30 ч. и ще се проведат на стадион „Берое“, официалното откриване е в 11.00 ч.

За трета поредна година „Купата на Coca-Cola“ ще зарадва не само участващите отбори, но и всички фенове на футбола и активния начин на живота. Почивните дни ще се превърнат в истински спортен празник за Бургас и Стара Загора. Всички жители и гости на двата града, приятели, родители и съученици на играчите са добре дошли да ги подкрепят. За публиката са предвидени спортни игри и изненади, от които участниците ще си тръгнат не само с интересни подаръци, но и с много полезни знания.

Междуучилищният футболен турнир, в който могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Столична община в подкрепа на инициативата „София – кандидат за европейска столица на културата” и общините Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Благоевград. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola” България – http://www.facebook.com/CocaColaCupBulgaria.