Skip to main content
Започва строежът на жилищен комплекс RIVER PARК, чиято инвестиция ще надхвърли 160 милиона лева

Започва строежът на жилищен комплекс RIVER PARК, чиято инвестиция ще надхвърли 160 милиона лева

Kметът на район Витоша инж. Теодор Петков, представители на архитектурно студио Иво Петров - Архитекти, партньори и гости присъстваха на церемонията по първа копка на жилищен комплекс River Park, собственост на Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.
Със символичната първа копка започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект в София - River Park. Планирано е реализацията му да продължи около 5 години в три отделни етапа. Първа фаза се очаква да приключи през 2022 година със завършването на първите 110 къщи. В целостта си River Park включва изграждане на 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен от 215 000 кв.м. Инвестицията в проекта ще надхвърли 160 милиона лева, а вече е факт и сътрудничеството с Уникредит Булбанк, която ще финансира изграждането му.

Стремежът в цялостната визия на откритите пространства в River Park е да наподобяват естествена природна среда и ландшафт. Дизайнът  на пространствата е вдъхновен едновременно от плавните форми на планината и реката, и динамиката на града. Ландшафтът е проектиран така, че комплексът да осигури дом едновременно на хората и природата. Да бъде място за живот, почивка и забавления сред чиста, здравословна и природна среда. Това се постига чрез осигуряване на големи и ефективни озеленени пространства, които освен с естетични качества са наситени с разнообразни функции – социална, здравословна, екологична и др. На събитието, отбелязващо първата копка, беше засадено първото от общо предвиден брой от 3000 дръвчета.
Над 40% от всички 110 къщи на първия етап вече са договорени за продажба.

Недвижими Имоти Дивелъпмънтс наскоро обяви избраната компания Калистратов груп, която ще осъществи изграждането на комплекса. Експертизата,  опитът и  високо квалифицираният екип на Калистратов груп спечелиха доверието на инвеститора за реализацията на комплекса, след проведена процедура за избор на изпълнител. Калистратов груп  е компания с отлична репутация и голяма експертиза  в строителството на знакови обществени, административни, производствени, жилищни сгради и инфраструктурни проекти. Управлява се от екип, сформиран от професионалисти, с дългогодишен опит в строителния бранш.
Разполага с над 40 души висококвалифициран инженеро-технически персонал за управление и изпълнение на проекти и притежава собствени ресурси,  работни групи,  и строителна механизация, с което осигурява максимално кратки срокове, високо качество и прецизност на изпълняваните работи.

  „Още щом стъпих на това място, аз  усетих със сърцето си енергията на това пространство. Чух реката, гледах планината, а слънцето огряваше навсякъде. Бях убеден, че това е мястото от моята визия за проекта, чрез който да споделя цялото това великолепие с много семейства, търсещи хармоничен начин на живот в близост до природата. В последната година всички ние се уверихме за важността на дома. Като място за израстване, за игри, за почивка, за обучение, за работа и за забавление. Място за истински живот.   Предизвикателството пред мен и екипа ми е огромно в тези времена, но вярата в проекта и ентусиазмът да го създадем ще ни помогнат на всяка наша крачка“ каза Ори Нив- Главен изпълнителен директор  на Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

За инвеститора - зад проекта River Park стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество – Недвижими Имоти Дивелъпмънтс. 

Повече за проекта: www.riverpark.bg