Coca-Cola и Фондация Димитър Бербатов обединяват сили, за да популяризират спорта и активния начин на живот сред децата

 

София, 21.04.2012 г. – Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта – Иван Ценов, д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на София в направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, Евгени Цонев – оперативен мениджър на Кока-Кола за България, Никос Калайтзидакис – генерален директор на Кока-Кола ХБК България и Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на фондация Димитър Бербатов дадоха официален старт на ученическия футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас”.

Системата на Coca-Cola в България стартира за първи път у нас футболното състезание, съвместно с фондация „Димитър Бербатов” и в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от нaционалната кампания “Аз обичам спорта”, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин.

През 2012 г. програмата ще бъде реализирана на територията на град София, а намерението на организаторите е в следващите години тя да се развие в национален мащаб. До 6 май всяко училище на територията на Столична община, което иска да вземе участие в турнира, трябва да организира вътрешни състезания и да излъчи своя победител. Най-добрите отбори ще премерят сили със своите връстници от района на 12 и 13 май. На 19 май един срещу друг ще се изправят отборите-победители от всеки столичен район. Финалът, на който ще бъде определен носителят на Купата на Coca-Cola, ще се проведе на 2 юни. Голямата награда за шампионите е 5-дневна екскурзия в Манчестър (Англия), където ключовият момент ще е посещението на легендарния стадион „Олд Трафорд“.

Официален посланик на „Купата на Coca-Cola“ e българският футболен идол Димитър Бербатов. „Щастлив съм, че мога да се включа в тази инициатива, която ще покаже на децата, че спортът е повече от съревнование. Спортът е и начин да се забавляват, да прекарат приятно време с връстниците си и да намерят нови приятели“, сподели звездата в подкрепа на инициативата.

„Купата на Coca-Cola” е платформа, която мотивира младежите да спортуват и насърчава активния начин на живот сред тях. Турнирът се провежда в подкрепа на инициативата „София- кандидат за европейска столица на културата”.

Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата Coca-Cola Cup България.