Въпреки студеното време, 12-тото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! събра хиляди хора по улиците на София. Под тазгодишното мото на инициативата „Зареди се с енергия“ се обединиха най-големите звезди в българския спорт, които застанаха рамо до рамо с кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на Нестле България Емануел Артур пред НДК, за да поведат участниците в инициативата към Южния парк. Сред официалните гости бяха и Тодор Вълков Чобанов, заместник-кмет по направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев и заместник-председателят на БОК Йорданка Благоева. Събитието традиционно подкрепиха и големите български спортисти Тити Папазов, Тереза Маринова, Сани Жекова, Евгени Иванов-Пушката, Любомира Казанова, Владо Николов, Симеон Найденов и много други.

 „Благодарение на такива спортисти и големи спортни събития като ЖИВЕЙ АКТИВНО!“ София беше избрана за европейска столица на спорта през 2018 г. Моля ви през следващата година всеки от вас да доведе поне по още един човек на ЖИВЕЙ АКТИВНО!”, заяви кметът Фандъкова и обяви плановете на общината да изгради още 12 фитнес площадки на открито през тази година, както и още вело алеи.

„Ние в Нестле вярваме, че балансираното меню ни снабдява с енергия, а активният начин на живот е най-добрия начин да споделяме тази енергия с околните. Затова благодаря на всички граждани и гости на София, че не позволиха дъждът да им попречи и за дванадесета година са с нас в това важно обществено начинание.“

Хиляди ентусиасти изпълниха бул. Евлоги Георгиев за велопоход с Любомира Казанова, Александра Жекова, Тити Папазов и Евгени Иванов-Пушката. Кака Лара поведе малки и големи на скейтборд, ролери и тротинетка, докато стотици кучета и техните стопани се включиха в маратон в Южния парк. Тереза Маринова и Владо Николов дадоха начало на бягане с препятствия, а след откриването пешеходно шествие заля бул. Витоша. Кметът на София, изпълнителният директор на Нестле България и най-големите български спортисти и звезди заедно със своите семейства и приятели поведоха походите и се заредиха с положителна енергия. Всички те отправиха предизвикателство към столичани да споделят с близките си енергията от движението и да посвещават повече време на моментите на щастие с цялото семейство.

След масовия поход шествието се вля в Южния парк, където множество активности и изненади очакваха всички фенове на Живей Активно! На английската поляна LION, Владо Николов и Евгени Иванов-Пушката проведоха волейболен турнир, на локацията на NESTLE FITNESS бяха организирани демонстрации по тае-бо и карате. На локация ЗДРАВИ ДЕЦА се проведе баскетболен турнир за бащи и синове с Тити Папазов, художествена гимнастика с Любомира Казанова и лекоатлетически състезания с Тереза Маринова. Йога за майки с бебета, лекарски съвети за храненето на бебетата и игри с Боги от БГ радио пък привличаха посетители на локацията на NESTLE BABY. ЕКОПАК предизвикаха малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. На голямата поляна NESCAFE събра запалени авантюристи, които да се впуснаха в търсене на 5 тайни локации. На площадката за кучета, изградена от PURINA® България, хип-хоп изпълнителят Играта посреща ученици в училището за кучета, с демонстрации по дог-фризби и аджилити, както и кът на „Екоравновесие“ с 10 кученца, които могат да бъдат осиновени на място. Специално за футболните фенове отново беше организиран и традиционният турнир по футбол. За почитателите на добрата храна пък се бяха погрижили Кака Лара и MAGGI Подправката, които бяха домакини на семеен пикник.  

Събитието приключи с грандиозен концерт на новите лица на инициативата Pavell & Venci Venc’, подкрепени от фурията DARA и отличения с три приза в наградите на БГ Радио Кристиан Костов.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на кампанията са тройно повече от площта на Националния стадион „Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали заедно с едни от най-популярните български спортисти и звезди.

През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на общините Бургас, Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.