Уникaлно дизайнерско шоу, вдъхновено от новия дизайн на бутилката на Finlandia Vodka, даде трибуна за изява на млади таланти от различни сфери на иновативния дизайн и доказа, че една бутилка може да бъде произведение на изкуството, което да провокира оригинални решения и различни гледни точки за мода, стил, интериор и начин на живот. На партито присъстваха близо 200 студенти, дизайнери, медии и светски личности, сред които Яна Маринова, Лейди b, Лора Караджова и други.

Създаден под мотото „Perfection Redesigned”, дизайнът на новата бутилка позволява различни начини за последваща употреба. Доказателство за това е и големият брой участници в конкурса на Finlandia Vodka „Perfection Redesigned”, който провокира професионалисти и любители от сферата на индустриалния, интериорния и рекламния дизайн да интегрират бутилката в домашния интериор и офиса. Техните идеи бяха изложени по време на дизайнерската вечер и победителят беше обявен в присъствието на всички гости. Проектът за кресло от бутилки на Finlandia Vodka, дело на Стоян Василев, беше отличен с вота на тричленно жури в състав доц. Калин Тихолов от УАСГ, доц. Станко Войков и доц. Мирослав Богданов от НХА.

„Finlandia Vodka е създадена за хората със собствен стил, за некомформистите и за всички онези, които искат и могат да бъдат креативни и оригинални. Затова искахме да привлечем такива млади българи и да ги направим основни герои в нашата нова история. С новата бутилка ние вървим напред и се радваме, че вървим в една посока, заедно с толкова талантливи младежи. Това ни дава увереността да продължим и за в бъдеще да подкрепяме младите хора да изявяват себе си.”, споделя Красимир Атанасов, маркетинг мениджър за България на Brown-Forman, компанията собственик на марката Finlandia Vodka.

В приятната компания на DJ Doncho и Алекс Раева партито завърши с модното ревю на млади дизайнери от Националната художествена академия и Нов български университет. Те представиха свои модни колекции, вдъхновени от тематичните линии Perfection Redesigned и Pure Water, превърнали се в неизменна част от корпоративната политика на Finlandia Vodka в световен мащаб. Акцент в ревюто бяха дрехи, създадени от найлон, с които се апелира към опазване на природата и намаляване употребата на найлонови торбички, които основен замърсител на околната среда и водоемите.

Новата бутилка на Finlandia Vodka е дело на Harri Koskinen, участвал в разработването на дизайните на предишните бутилки и Kenneth Hirst – продуктов дизайнер, разработил креативните визии на парфюми за Дженифър Лопес, Селин Дион, Havana, Tommy Hilfiger, на продукти за бръснене на гиганта Gillette, на металната опаковка на часовниците „Vizio” за швейцарския бранд Movado и много други.