Специално за кампанията NESCAFÉ Dolce Gusto стартира конкурс за студентски проекти в сферата на индустриалния дизайн

 

На 24 февруари в Музейната галерия за модерно изкуство в София Нестле България ще представи лимитирана колекция от кафе-машини NESCAFÉ Dolce Gusto с инкрустирани кристали Swarovski Elements, специално разработени за България. За тази серия са създадени 25 машини с неповторим дизайн. Уникалните „бижута” за кафе-специалитети ще бъдат представени единствено в България, създадени от млада българска дизайнерка и изработени в Германия. Кристалите Swarovski Elements са предлагани в разнообразни цветове, ефекти, форми и размери. Тези елементи са предпочитани от дизайнерите от основаването на компанията през 1895 г. Swarovski Elements са и в основата на престижно сътрудничество с архитекти, интериорни дизайнери и дизайнери на осветление, което води до множество значими постижения.

 

Представянето на неповторимата кафе-система NESCAFÉ Dolce Gusto с кристали Swarovski Elements ще се проведе под мотото „Уникален дизайн за уникална емоция“. За да претворят тази емоция в реални дела, организаторите ще финансират развитието на перспективен студент в сферата на дизайна, който ще бъде избран с конкурс за изучаващите индустриален дизайн. Талантите ще могат да участват със свои проекти на тема „Уникален дизайн за уникална емоция“. 15-те най-добри работи, достигнали до финала, ще получат кафе-машини NESCAFÉ Dolce Gusto. Така силата на доброто кафе и неповторимото изящество ще се обединят, за да сбъднат мечтата на един млад творец да покаже таланта си пред света.

 

Домакин на представянето е Музейна галерия за модерно изкуство, а водеща на събитието ще бъде ослепителната Елена Петрова.