На 12 октомври (петък) от 13:00 ч. на специално организиран уебинар, актрисата Ернестина Шинова ще зададе въпросът „Интимната естетика е приоритетна необходимост или тема „табу“? на едни от едни от най-уважаваните специалисти по акушеро-гинекология, венерология и дерматология в България и Европа. Събитието ще се излъчва на живо на Facebook страницата на Медицински център Фемина с участието на акушер-гинеколозите проф. Марко Гамбачиани и доц. Румен Димитров, началник на Клиника по обща и урогинекология в СБАЛАГ „Майчин дом“ и управител на МЦ Фемина; и д-р Росица Денчева, дългогодишен специалист в областта на дерматологията и венерологията.

Специалистите ще разяснят в детайли принципа на работа на иновативния лазерен апарат Fotona SP Dynamics и ще отговорят на всички въпроси, изпратени като лично съобщение на страницата на МЦ Фемина във Facebook или зададени на живо по време на уебинара с въпроси в коментар.

Fotona е лазерна апаратура от ново поколение, която предлага неинвазивно безболезнено и бързо лечение на едни от най-често срещаните гинекологични проблеми при жената, които освен здравни, могат да нанесат и емоционални проблеми на съвременната дама. които освен здравни, често са и емоционални. Терапиите, които иновативният апарат Fotona SP Dynamis предлага, лекуват проблеми като вагинална атрофия, синдром на вагинална релаксация, стрес-инконтиненция, генитален пролапс, диспареуния (болезнен полов акт). Лазерът позволява извършването и на други естетични манипулации като отстраняване на кондиломи, пигментации и други.

Неинвазивният метод предоставя възможност за отстраняване и лечение на редица интимни проблеми без разрези и болка, в повечето случаи дори без анестезия. Според световно признатия специалист по урогинекология и член на управителния съвет на Интернационалната урогинекологична асоциация в Европа, проф. д-р Адолф Луканович, ако неинвазивните лечения се популяризират и се предоставят като опция, повече пациенти биха потърсили помощ от лекар без страх от операция.

„През последните няколко години време дамите придобиват все повече увереност да говорят за интимните си проблеми и доказват, че когато става въпрос за здраве няма място за притеснение и компромиси. Жените вече могат да потърсят професионална медицинска помощ, без да изпитват притеснения от болезнено лечение или тежка операция.“, коментира доц. Румен Димитров, д.м., управител на Медицински център Фемина – първата клиника в България, която разполага с иновативния лазерен апарат Fotona SP Dynamis. Уникалните терапии, които предлага Fotona SP Dynamis, са специално разработени за лечение на най-често срещаните гинекологични проблеми при жената. Апаратът действа на фототермален принцип, който е безболезнен и високо ефективен, а терапиите са неинвазивни.

Пролапсът на тазовите органи е проблем, засягащ 50% от жените в различна степен. С развитието на лазерните технологии ProlapLase се яви като алтернатива на хирургичното лечение, което доскоро беше единствено. Резултатът от това лечение е смаляване и удебеляване на вагиналния канал без отстраняване на тъкани. Предимствата на лазерната терапия са липсата на разрези, неинвазивност, липса на нужда от анестезия, бързина и простота на изпълнение, висока успеваемост и удовлетворение на пациента.

В България терапиите с апарата FOTONA SP Dynamis се предлагат в Медицински център Фемина, който разполага с модерната апаратура за лазерно лечение и специалисти, които проявяват индивидуално отношение към пациентите си, за да поставят най-точната диагноза. Клиниката е с основна насоченост към бременността, майчинството и проблемите на жената в различните й възрасти и осъществява пълния обем извънболнична медицинска помощ в акушерството и гинекологията, както и редица високоспециализирани и тясно профилирани дейности, изискващи специална апаратура и квалификация. Сред най-новите попълнения е и иновативната апаратура за лазерна терапия, произведена от лидерите на пазара Fotonа.

 

Като допълнение към широките възможности в областта на гинекологията, лазерната система FOTONA SP Dynamis дава възможност за осъществяване и на множество естетични терапии. Те са предназначени за подобряване на вида на кожата, възстановяване на нейния блясък и плътност, възвръщане стегнатостта на лицевия контур и видимо подмладяване на лицето. Особено популярни са 3D- и 4D-лифтинга, които от една страна стягат и повдигат кожата, а от друга – подобряват текстурата й и намаляват видимите линии и бръчки и разширени капиляри по кожата.