Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) най-учтиво ви кани да се включите в надпреварата за първите BAPRA Bright Awards. 

Наградите поставят началото на една инициатива, която цели развитието и популяризирането на постиженията в сферата на публичните комуникации у нас. 

Вярваме, че BAPRA Bright Awards много бързо ще се утвърди като единствения у нас конкурс, който не само отличава постиженията на българския пазар в сферата на комуникациите, но и ще позволи на PR професионалистите да сравнят и споделят успехите си с най-актуалните развития и постижения на пазара в световен мащаб.

BAPRA Bright Awards дава уникалната възможност на PR агенциите в България да бъдат сред тези, които формират комуникационния пазар в Европа. 

За първи път у нас изцяло международно жури ще оценява най-успешните PR кампании. Оценяващият екип е съставен от представители на утвърдени PR асоциации в цяла Европа, а председателят Пол Холмс е основател на The Holmes Report Group и експерт по PR с повече от 20 г. опит в списването и оценяването на PR техники и кампании. Изборът на победителите ще бъде извършен конфиденциално, като всеки член на журито ще може напълно самостоятелно да оцени постъпилите кандидатури.

Вярваме, че вашите проекти и кампании са достойни да влязат в историята не само като успешни, но и като отличени от БАПРА с първите BAPRA Bright Awards

Конкурсът има общо 6 състезателни категории, които включват: Кампания за устойчиво развитие; Специално събитие; Иновативна кампания; Комуникационна кампания на годината и Агенция на годината. За да отговорим на особеностите на местния пазар, създадохме и една допълнителна категория – Кампания, реализирана от вътрешен PR отдел. В нея могат да вземат участие само проекти, осъществени изцяло от вътрешни комуникационни отдeли на компании у нас.

Срокът за участие е до 4 април 2010 г., а таксата за подаване на кандидатури е 190 лв. за членове на БАПРА и 245 лв. за не-членове. Документи можете да подадете чрез уеб базирания формуляр тук

В оценяването ще бъдат включени само кандидатури на английски език, представени и описани в рамките на 2 страници. Във всяка категория ще бъдат излъчени по три номинации. Финалистите в конкурса ще бъдат обявени на 20 април 2010 г., а официалната церемония по обявяването на печелившите и награждаването ще се проведе на 26 април 2010 г. (понеделник).

Цялата информация за конкурса, критериите за оценка, срокове, такси и документи за участие можете да откриете тук.

Повече за БАПРА:

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 9 години БАПРА допринася за повишаването на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение както към клиентите, така и към своите колеги.