Животни приятели. Шимпанзе се сприятелява с куче, котка става домашен любимец на орангутан, заек се грижи за сърничка… Истински истории, които доказват, че за приятелството няма граници. Животните, също като хората, могат да бъдат приятели. Понякога дори се случва да са от различни видове. Разказите в NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти докажат, че формата и големината нямат значение за дружбата.

SOS акция „Носорог“. Носорогът е единственото сухоземно животно само с един рог. На света има 5 вида носорози и всичките са застрашени: черни, бели, индийски, суматрански и явански. Днес на Земята само около 4280 черни носорога живеят на свобода. От страниците на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS  ще научиш как едно изоставено бебе – черен носорог – си намерило ново грижовно семейство. И още – съществува ли наистина митичното животно еднорог.

Пазители на гробницата. През 1974 г. китайски селяни копаели кладенец, когато се натъкнали на армия от глинени воини в естествен ръст, всеки един с уникално лице. Така случайно било направено откритие, което много хора определят като Осмото чудо на древния свят. Досега специалистите са възстановили близо хиляда статуи. А около 6000 фигури още не са разкопани. Работата продължава и кой знае какви тайни тепърва ще излязат на бял свят. NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS ще ти разкаже кой е бил човекът, събрал тази подземна армия.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS България ще ти разкаже също за истините и измислиците в новия филм на Disney „Принцесата и жабокът“, придружен с плакат на филма. И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления и кръстословици на страниците на NG KIDS България.

English for Kids оставя подбрана част от текстовете в списанието в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Автентичното английско произношение може да се чуе на интернет адрес: http://kids.nationalgeographic.bg, а преводът на фразите на български език е поместен на страница 35 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас “Блясък” и “Журнал”, луксозното lifestyle издание “Максимум”, както и светското списание Story, списание “Моето дете” и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com.