Симона Пейчева и Йордан Йовчев ще се включат в спортните активности заедно с хиляди участници в Южния парк

 

Всеки от участниците в “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” тази година ще има уникалния шанс да направи първите си стъпки в художествената или спортна гимнастика под ръководството на треньор – световен шампион. Най-успешните ни гимнастици през последните години Симона Пейчева и Йордан Йовчев ще участват в спортни демонстрации и игри на специално изградени сцени, а волейболните легенди Евгени Иванов – Пушката и Любо Ганев ще се включат във волейболните турнири в Южния парк в София, на 20 юни 2010 г.

На 15 локации в парка ще бъдат организирани различни спортни демонстрации, състезания, игри за цялото семейство, сред които: MTV танци с M Dance балет, футбол, стрийтбол, катерене с републиканския шампион по спортно катерене Константин Кънчев, бийт бокс със Skiller и Cube, латино танци с ансамбъла на Нешка Робева, брейк и хип-хоп с Electric Force Crew, художествена гимнастика със Симона Пейчева и момичетата от нейния ансамбъл. Софиянци ще имат възможност да се включат в още много забавни игри и активности за бебета, домашни любимци и хора от всички възрасти. Тази година желаещите да участват директно в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие на facebook страницата на Живей Активно!, както и на специален щанд пред пилоните на НДК, от 7 до 17 юни.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-известните лица в света на спорта и Нестле България ще поведат пешеходния поход от НДК до Южния парк под мотото „Живей активно!“ за пета поредна година. Инициативата на Нестле България обичайно ще започне от 10:00 часа, на пилоните на НДК, откъдето софиянци ще тръгнат, за да популяризират здравословния и активен начин на живот.

Водещи на събитието ще бъдат Део и Гъмов, а сред звездите, които ще участват в юбилейното издание на “Живей активно!“ и ще зарадват всички с невероятните си изпълнения, са Галя, Лора Караджова, Сантра и Кристо, Мария Илиева, Устата, бийтбокс шампионът Skiller, победителката от „България търси талант” Богдана и ансамбълът на Нешка Робева.

 

За „ЖИВЕЙ АКТИВНО!“

Инициативата „Живей Активно!“ се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света, Нестле, осъществява в България. Всяка година „Живей Активно!“ придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене, участват в „Живей Активно!“.

От първото издание на „Живей Активно!“, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 55 000 са взели участие в пешеходните походи и спортните активности заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Санома Блясък България, сп. Журнал за жената, в. Монитор, в. Телеграф, в. Меридиан мач, БГ радио, Радио NRJ, Радио City, Радио Nova, sportni.bg и в. 19 минути.