Агенция Митници и РИОКОЗ София подкрепят инициативата

 

Списание Harper’s BAZAAR, водено от изтънчения си стил и над 100-годишна традиция в подкрепа на истинската мода, стартира първата по рода си кампания в България „Ментетата не са на мода“. Целта е да се съхрани и защити уникалността на всеки моден шедьовър, като се запази неговият оригинален произход. В подкрепа на инициативата се обяви и най-успешният български еврокомисар – Меглена Кунева. Заемайки ресора за защита на потребителите, Меглена Кунева е човекът с най-много опит в тази сфера. Затова тя застава открито зад идеята на кампанията и ще продължи усилената си дейност срещу проблемите, свързани с фалшивите и опасни стоки. В качеството си на партньор на инициативата се присъединяват и Агенция Митници и РИОКОЗ София.

За старта на кампанията в летния си брой списание Harper’s BAZAAR поставя акцент върху козметичните продукти, като разкрива как опасните съставки в парфюмите ментета застрашават сериозно не само красотата, но и здравето на потребителите.

Кампанията в България е част от международната кампания на Harper’s BAZAAR. Изданието цели да алармира международната общественост за пряката връзка между продажбата на фалшиви луксозни стоки и експлоатацията на детски труд, трафика на наркотици, дори тероризма в световен мащаб. Приходите от продажба на ментета отиват за криминални дейности, а загубите за производителите на оригинали възлизат на милиарди евро годишно.

„Радвам се, че сп. Harper’s BAZAAR България се включи в тази кампания  от световен мащаб, която показва на обществеността истинските проблеми, които производството и търговията с фалшифи стоки поставя. Българските потребители трябва да се запознаят по достъпен начин с рисковете, които поемат, включително и за собственото си здраве, когато предпочетат да  пазаруват стоки със съмнително качество и произход”, коментира Милена Алексиева, главен редактор на сп. Harper’s BAZAAR България.

Инициативата се подкрепя от Агенция Митници и РИОКОЗ София.

Подкрепете и вие каузата тук!

Harpers_BAZAAR