PR лидери от 5 континента на годишна среща на ICCO в София

 

2 септември 2010 г., София. Представители на най-големите PR асоциации ще се срещнат на 4 и 5 ноември в София. Поводът е  годишното събрание на борда на ICCO /International Communications Consultancy Organisation/, което ще се проведе за първи път в България по покана Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА).

На срещата ще присъстват авторитетни PR експерти от цял свят – Европа, Африка, Азия, Америка и Австралия.

“За мен и колегите ми от БАПРА е чест да бъдем домакин на годишната среща на ICCO – коментира Максим Бехар, председател на БАПРА. „Това е огромно признание за нас като организация и добър шанс за PR бизнеса в България. Привличането на чуждестранни PR специалисти в лицето на борда на ICCO е една възможност за всички нас да сверим часовниците си и да стимулираме развитието на PR пазара у нас“ – допълва Бехар, единствения представител от България в борда на ICCO.

През месец май тази година в Барселона Максим Бехар се пребори София да бъде домакин на срещата в конкуренция с няколко големи европейски града, между които Истанбул, Лисабон и Копенхаген.

ICCO  е най-голямата международна консултантска организация, която обединява 1400 PR агенции от 28 страни в целия свят около единни стандарти за качество и етика в PR бизнеса. Членовете на ICCO работят заедно за повишаване на стандартите за качество в бранша, налагане на етични въпроси, възможност професионалните  PR практици да се консултират помежду си и да споделят знания. Членовете на ICCO имат възможност да се срещнат лично два пъти годишно на заседанията на съвета, а на всеки две години се осъществява ICCO Global – срещата на борда на организацията.

За БАПРА:

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) е създадена през 2001 г. като представител на най-авторитетните компании за комуникационни услуги на пазара в България. За изминалите 9 години БАПРА допринася за повишаването на етичните стандарти и професионализма в сферата. Всички компании, които членуват в асоциацията, приемат Етичния кодекс, гарантират прозрачна и почтена дейност, висок професионализъм и лоялно отношение както към клиентите, така и към своите колеги. БАПРА е пълноправен член на ICCO от 2005 година.