20.12.2010 г., София. “Санома Блясък България АД” придоби нов интернет сайт – Gotvetesmen.com и добави в своето портфолио любимо място за почитателите на готварството и кулинарните изкушения. Сделката беше финализирана на 20.12.2010 г в централния офис на “Санома Блясък България АД”. Продавачи на сайта са уеб-агенция “Блек Борд Студио” и Юлия Мусева – главен редактор на Gotvetesmen.com.

 

“Сделката е продължение на нашата стратегия за утвърждаване на позициите на “Санома Блясък България” като водещ издател на списания и сайтове, ориентирани към жените. Заедно с кулинарната секция на Rozali http://recepti.rozali.com/, ще имаме най-богатия онлайн кулинарен справочник с над 4 000 рецепти, повече от 320 000 посетители месечно и 3,2 милиона импресии. От друга страна, с купуването на Gotvetesmen.com почитателите на списание “Кулинарен журнал” – лидер в категорията си, ще могат ежедневно да следят актуални рецепти и кулинарни съвети, а рекламодателите ще имат достъп до атрактивна и таргетирана онлайн аудитория”, сподели Димитър Друмев, изпълнителен директор на “Санома Блясък България АД”.

 

Oт 2005 г. Gotvetesmen.com обединява близо 2000 оригинални рецепти, изпробвани и препоръчани лично от Юлия Мусева. Средният брой месечни почитатели е 218 000, а импресиите са над 1,7 милиона. Сайтът има своята лоялна аудитория – регистрираните потребители във форума са 25 204, а публикуваните мнения са над 127 240.

 

„Санома Блясък България АД” ще запази търговската марка Gotvetesmen.com и името на сайта, като бъдещите планове за развитие са свързани с обогатяването с нови функционалности и разнообразяване на съдържанието, увеличаване на популярността на сайта и предлагане на услуги с добавена стойност за потребителите.

 

За Санома Блясък България

 

Заедно с www.gotvetesmen.com сайтовете от семейството на Санома Блясък България стават 6: www.rozali.com; www.cosmopolitan.bg; www.bliasak.com; www.moetodete.bg; www.nationalgeorgaphic.bg