Само за седмица над 30 000 души помогнаха на Ефи – красавица, закъсала с колата, на интернет страницата www.efi-bg.com, която е част от интерактивна платформа и чрез нея Ромпетрол България цели да представи новите си продукти: горивата Efix. Играта успя да генерира над 100 000 импресии само за седем дни от старта си и е събрала повече от 350 приятели на нейния Facebook профил Ефи Х.

Ромпетрол България разби представите за традиционна комуникация, като създаде онлайн героинята Ефи – готина мадама, която е закъсала с колата и има нужда от помощ. Всички мъже, които желаят да й помогнат, могат интерактивно да я насочват към различни части на колата и да направят проверка на автомобила. Оказва се обаче, че Ефи може да отговори и да изпълни много повече команди от тези, свързани с проверката на колата, което изненадва и провокира потребителите.
Кампанията е насочена главно към мъжката аудитория, тъй като според направени проучвания от Ромпетрол България дамите-шофьори вземат решение в коя бензиностанция да зареждат и какво гориво да ползват, като се допитват до мъже от техния приятелски кръг.

Основната идея е чрез изграждането на специалния сайт, на страниците на който е базирана т.нар. игра с Ефи, всеки посетител да бъде информиран за спецификите и предимствата на новото гориво, докато се забавлява.
Зад създаването и изпълнението на цялостната концепция за Ефи стои екипът на РА КРЕС, която е и официалната рекламна агенция на Ромпетрол България.

Под марката Efix, на 22 март 2010 г. Ромпетрол България стартира предлагането на българския пазар на нова серия горива с висококачествени добавки, специално създадени да предпазват двигателя и да подобрят работата на автомобила. Горивата са на цената на обикновения бензин 95 и дизел. Стратегията зад въвеждането на двете нови горива Efix Diesel и Efix Бензин 95 е да продължи предоставянето на висококачествени продукти на атрактивна цена. И двата вида горива се предлагат във всички 55 бензиностанции на компанията в страната.

За Rompetrol:

Rompetrol Group N.V. е мултинационална петролна компания с централа в Амстердам, Холандия. KazMunayGaz е единствен акционер в Ромпетрол Груп, след придобиването на 75% от компанията през 2007 г. и останалите 25% през 2009 г.
Компанията оперира в 12 държави като Франция, Румъния, Испания и други в Югоизточна Европа.
Rompetrol Group цели да се превърне в една от най-големите независими петролни компании в Европа и да затвърди позициите си в Черноморския и Средиземноморския регион. Компанията разполага с две рафинерии в Румъния – Petromidia и Vega.
Групата навлиза на българския пазар през 2002 г. Ромпетрол България АД успява да се разрасне много бързо на родния пазар, заемайки значителен пазарен дял на ниво търговия на едро и развивайки мрежа от 55 бензиностанции (25 собствени и 30 франчайзонгови), както и модерно депо в град Русе.