Ромпетрол България АД избра APRA Porter Novelli за своя обслужваща PR агенция. Екипът на агенцията вече официално се грижи за цялостното комуникационно обслужване на компанията и ще развива връзките с медиите, връзките с институции, корпоративния имидж, както и ще поеме организирането на специални събития.

„Изключително сме щастливи, че ще работим за компания като Ромпетрол България,” сподели Любомир Аламанов, управляващ директор на APRA Porter Novelli. “В днешния динамичен свят това е едно изключително предизвикатеслтво и екипът на агенциятa вече разработи иновативна и креативна комуникационна кампания, която ще подпомогне развиването на потенциала на компанията и налагането й като един от ключовите участници на петролния пазар в България и региона”.

 

За Ромпетрол:

Rompetrol Group N.V. е мултинационална петролна компания с централа в Амстердам, Холандия. От 2009 г. Rompetrol Group N.V. е 100% собственост на KazMunayGaz. Компанията оперира в 12 държави като Франция, Румъния, Испания и други в Югоизточна Европа.

Rompetrol Group цели да се превърне в една от най-големите независими петролни компании в Европа и да затвърди позициите си в черноморския и средиземноморски регион. Компанията разполага с две рафинерии в Румъния – Petromidia и Vega.

Групата навлиза на българския пазар през 2002 г. Ромпетрол България АД успява да се разрасне много бързо на родния пазар, заемайки значителен пазарен дял на ниво търговия на едро и развивайки мрежа от 55 бензиностанции и модерно депо в град Русе.

 

За APRA Porter Novelli:

Porter Novelli е една от водещите световни PR агенции с представителства на всички основни пазари. В България компанията е представена от агенция APRA Porter Novelli, която работи за марки като Coca-Cola, HP, Nestle, Tuborg, ELLE, Naitonal Geographic и много други. Агенцията е сред основателите на Българската асоциация на PR агенциите /БАПРА/.

Агенция APRA Porter Novelli е основана през 1994 г. и е известна със своя богат опит в сферата на PR и връзките с медии. Агенцията е експерт и в събитийния мениджмънт. През последните няколко години APRA Porter Novelli успешно реализира редица комуникационни кампании от различен тип. Наред с пълното комуникационно обслужване, агенцията разполага със собствен отдел за вътрешна продукция, което й позволява да предложи по-богато портфолио от изгодни предложения и ползи за своите клиенти.