Skip to main content

Ромпетрол избра APRA Porter Novelli

Ромпетрол България АД избра APRA Porter Novelli за своя обслужваща PR агенция. Екипът на агенцията вече официално се грижи за цялостното комуникационно обслужване на компанията и ще развива връзките с медиите, връзките с институции, корпоративния имидж, както и ще поеме организирането на специални събития.

„Изключително сме щастливи, че ще работим за компания като Ромпетрол България,” сподели Любомир Аламанов, управляващ директор на APRA Porter Novelli. “В днешния динамичен свят това е едно изключително предизвикатеслтво и екипът на агенциятa вече разработи иновативна и креативна комуникационна кампания, която ще подпомогне развиването на потенциала на компанията и налагането й като един от ключовите участници на петролния пазар в България и региона”.

 

За Ромпетрол:

Rompetrol Group N.V. е мултинационална петролна компания с централа в Амстердам, Холандия. От 2009 г. Rompetrol Group N.V. е 100% собственост на KazMunayGaz. Компанията оперира в 12 държави като Франция, Румъния, Испания и други в Югоизточна Европа.

Rompetrol Group цели да се превърне в една от най-големите независими петролни компании в Европа и да затвърди позициите си в черноморския и средиземноморски регион. Компанията разполага с две рафинерии в Румъния – Petromidia и Vega.

Групата навлиза на българския пазар през 2002 г. Ромпетрол България АД успява да се разрасне много бързо на родния пазар, заемайки значителен пазарен дял на ниво търговия на едро и развивайки мрежа от 55 бензиностанции и модерно депо в град Русе.

 

За APRA Porter Novelli:

Porter Novelli е една от водещите световни PR агенции с представителства на всички основни пазари. В България компанията е представена от агенция APRA Porter Novelli, която работи за марки като Coca-Cola, HP, Nestle, Tuborg, ELLE, Naitonal Geographic и много други. Агенцията е сред основателите на Българската асоциация на PR агенциите /БАПРА/.

Агенция APRA Porter Novelli е основана през 1994 г. и е известна със своя богат опит в сферата на PR и връзките с медии. Агенцията е експерт и в събитийния мениджмънт. През последните няколко години APRA Porter Novelli успешно реализира редица комуникационни кампании от различен тип. Наред с пълното комуникационно обслужване, агенцията разполага със собствен отдел за вътрешна продукция, което й позволява да предложи по-богато портфолио от изгодни предложения и ползи за своите клиенти.