Ромпетрол представя нова серия горива на българския пазар, Efix, специално създадени да предпазват двигателя и да подобрят работата на автомобила.   Стратегията зад въвеждането на двете нови горива Efix Diesel и Efix Бензин 95 е да продължи предоставянето на висококачествени продукти на атрактивна цена. И двете горива са налични във всички 55 бензиностанции на Ромпетрол България от 22 март 2010 г.

„Стратегията на Rompetrol Group винаги е била насочена към предоставянето на качествени продукти на нашите потребители и новата серия от горива Efix не прави изключение. За да бъдем максимално близо до клиентите, но и да отговорим на техните потребности, смятаме да продължим с консолидирането на нашите дейности, да подобрим услугите си, както и да акцентираме върху качеството на продуктите, които предлагаме“, споделя Сорин Никита, изпълнителен директор на Ромпетрол България.

Новите горива Efix Diesel и Efix Бензин 95 напълно отговарят на най-новите стандарти на Европейския съюз за качество Евро 5 и други. Горивата са тествани при лабораторни и пътни условия от специализирани международни организации и са с доказани качества и ползи за двигателя.

Оптималната комбинация от добавки и активни съставки на Efix е разработена в посока почистване на инжекторните дюзи на двигателя и подобряване на тяхната работа, намаляване на нагара и отлаганията по клапаните и цилиндрите, предпазване от корозия, оптимизиране на работата на двигателя и понижаване разхода на гориво. Освен това, тестовете, извършени върху двигатели с различен капацитет и предоставени от различни производители, потвърждават предимствата на новата серия горива Efix. За Efix Diesel тестовете са проведени от производителя на добавки BASF, а за Efix Бензин 95 – от производителя на добавки Lubrizol. Резултатите от тестовете показват следните предимства на Efix Бензин 95:

  • Тестовете за разход на гориво показват спад в разхода на гориво от 1% след първото зареждане с Efix. Продължителната употреба на горивото понижава разхода с 3%;
  • Благодарение на специалния детергент в състава на горивото, Efix намалява отлаганията в инжекторните дюзи с до 13% след първото зареждане. Продължителното използване на горивото води до пълното почистване на дюзите;
  • Efix съдържа и специални добавки, които премахват отлаганията от нагар от клапаните до 57% (получени вследствие изгарянето на гориво в двигателите с вътрешно горене) и поддържат чиста системата, в т.ч. дюзите, клапаните и горивните камери при продължителна употреба на продукта.

 

За Rompetrol:

Rompetrol Group N.V. е мултинационална петролна компания с централа в Амстердам, Холандия. От 2009 г. Rompetrol Group N.V. е 100% собственост на KazMunayGaz. Компанията оперира в 12 държави като Франция, Румъния, Испания и други в Югоизточна Европа. Rompetrol Group цели да се превърне в една от най-големите независими петролни компании в Европа и да затвърди позициите си в черноморския и средиземноморски регион. Компанията разполага с две рафинерии в Румъния –  Petromidia и Vega.

Групата навлиза на българския пазар през 2002 г. Ромпетрол България АД успява да се разрастне много бързо на родния пазар, заемайки значителен пазарен дял на ниво търговия на едро и развивайки мрежа от 55 бензиностанции и модерно депо в град Русе.