Подводно приключение в Антарктика. Леопардовите тюлени имат славата на хищни зверове. Известният подводен фотограф на National Geographic Пол Никлин разказва за необикновената си среща с това красиво, силно и свирепо животно.

Кой къде по света прекарва ваканцията си? Ето два варианта – на студено (в арктическата тундра) и на топло (в Африка):

Хижа „Тундрово бъги“. Да застанеш очи в очи с бяла мечка е възможно, ако обикаляш из Северна Канада с „тундрово бъги“ – всъдеход, който прилича на голям автобус. Можеш да наблюдаваш мечките от борда на бъгито, който е на безопасно разстояние от лапите им.

Жадните слонове. В ловния резерват „Мадикве“ в Република Южна Африка могат да се видят типичните за Африка животни. Но представяте ли си изненадата на гостите на ловната хижа, когато смаяни открият на сутринта, че един слон е изпил водата в джакузито на терасата?! „Пакостливко“ – както го кръстили след случката – бил заловен, но се оказало, че много от 400-те слона в резервата също ползват джакузитата за водопой.

Живот върху тънкия лед. За белите мечки ледът е едновременно дом и място за ловуване. Но какво се случва, когато ледът започне да се топи? Тогава на мечките им се налага да се прехвърлят от леда на сушата, после обратно върху леда. Годишно изминават до 4800 км. И все пак – какво ще стане с мечките, ако ледът се промени?

Бонус: Плакат на бяло мече – макар и да прилича на плюшена играчка, бялата мечка е един от най-големите сухоземни хищници.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на мартенския брой на NG KIDS България.

English for Kids. Подбрана част от текстовете в списанието са оставени в оригинал, което е хитър начин неусетно да се овладее английски език. Преводът на фразите на български език е поместен на страница 41 в списанието.

NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS е любимото списание на децата в САЩ и много страни в Латинска Америка, Европа и Африка. Всеки брой на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS попада в ръцете на повече от 2 милиона малки откриватели – каквито всъщност са всички деца по света. Да бъдеш читател на NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS означава да влезеш в голямата страна на откритията, която няма граници, в която няма „не мога“ и дързостта е винаги на мода.

Освен NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS „Санома Блясък България“ АД издава още National Geographic България, списание №1 в света на модата ELLE, женската библия COSMOPOLITAN, най-продаваните списания у нас „Блясък“ и „Журнал“, луксозното lifestyle издание „Максимум“, както и светското списание Story, списание „Моето дете“ и списание Harper’s Bazaar. Като онлайн издател „Санома Блясък България“ АД поддържа www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com. www.gotvetesmen.com