Тук и сега“ се казва първата песен на певицата-композитор, изпята от нея на български език.

Row отново изненадва с индивидуален стил, който тя нарича „електрик соул“, съчетавайки абстракт хип-хоп бийтове, соул и британски електронен звук. Новият й сингъл „Тук и сега” може да се свали свободно от официалната й интернет страница www.rachelrow.com или от профила й в http://soundcloud.com/rachel-row/rachel-row

 

Повече позната като автор на текстове и музика за поп певци, сред които са Мария Илиева, Рут Колева, Сантра, Любо, Криста и др., Rachel дебютира с авторски материал през януари, когато представи дебютното си парче Follow The Step. То влезе в сетлистовете на световните звезди в електронната музика DJ Sasha, а Tiesto отдели специално внимание на българсклата изпълнителка в своето радио предаване. Стилният видеоклип към Follow The Step e гледан близо 20 000 пъти в YouTube.

Бъдещите творчески планове на Rachel Row са свързани със записа на дебютния й албум, който ще включва дует с майка й Камелия Тодорова. Двете ще представят своята обща песен за първи път на джаз фестивала в Банско. Другите изненади от Rachel са свързани с колаборация с две български поп певици.

 

Rachel Row и на световния пазар

Rachel Row издаде съвместна плоча с българския електронен артист KiNK (Страхил Велчев). Новият сингъл, озаглавен Hand Made, се издава от холандкия топ лейбъл Rush Hour и може да се купи в повечето добри магазини за грамофонни плочи по света, както и в популярните дигитални платформи в интернет. Сингълът е базиран на видео запис от репетиция на двамата артисти, а видеото може да се гледа тук: http://www.youtube.com/watch?v=dYQs9PWYjGo

KiNK и Rachel представиха проекта си на традиционното Оvum парти в Барселона, което Джош Уинк организира всяка година в рамките на Sonar – фестивал за авангардна музика и ново медийно изкуство.