Антонина Стоянова – първата дама на България в периода 1996 – 2001 г. като че ли се „скри” от медийното пространство след края на мандата на своя съпруг Петър Стоянов. Известна със своята сдържаност и факта, че внимателно подбира хората, които да допусне до себе си, тя застава пред списание Harper’s BAZAAR за първото си пространно интервю от 10 години насам. Тя разказва за своя живот сега, далеч от България, от слуховете и от от любопитните хорски погледи. С типичната си българска емоционалност и британска сдържаност отрича слуховете за това, че се е разделила със своя съпруг, споделяйки за техните общи разходки, важни срещи или планове за бъдещето им – нетърпението да станат баба и дядо. Двамата живеят в Женева, където тя работи като юридически съветник в Световната организация за интелектуална собственост към ООН, а Петър Стоянов се е отдал на своята професия във фондациите на Клинтън, Световния юридически форум; Международния съвет на Американската асоциация на юристите. Това, което поддържа огъня е, че „ всичките му пътувания задължително минават през Женева.” „Има толкова много примери на хора, които веднъж влезли в голямата политика или придобили неочаквано много пари, веднага сменят дългогодишните си партньори, защото си мислят, че това е част от новия им статус. Така както придобиват последен модел кола или купуват нова къща” – казва Антонина Стоянова.

Тя си спомня с носталгия, но и с горчивина миналото в родината. За нея постът „Първа дама” е отговорност и привилегия за цял живот, защото кара човек да се стреми все по-нагоре и да има по-високи изисквания към всичко, което прави след това. Президентът и неговата съпруга не са просто хора, заемащи най-важния пост. Те трябва да бъдат разглеждани, преди всичко като хора, които носят голяма отговорност и то не само в политически план. Техният морал, тяхното ежедневно поведение трябва да бъдат безупречно.

Известна със своята елегантност, Антонина споделя как по време на мандата на съпруга й е носила облекла само на български дизайнери, защото „е малко претенциозно да се опиташ да впечатлиш съпругата на френския президент с Chanel или на италианския президент с Armani”. В ежедневието си в момента, тя предпочита тоалетите на Carolina Herrera, Diane von Furstenberg, Sonia Rykel, Ralph Lauren и други.

Кои са приятелите на Антонина, как е успяла да задържи всичките, въпреки факта, че е заемала висок пост, за какво си общува лично със световни политици като Бил Клинтън, Тони Блеър, Хенри Кисинджър или със звезди като Барбра Стрейзанд, Брад Пит и Анджелина Джоли или Мик Джагър, читателите могат да прочетат на страниците на Harper’s BAZAAR.

През най-женския месец от годината Дженифър Анистън ни среща със своята приятелка Никол Кидман. В нетрадиционно интервю бившата половинка на Брад Пит смело се впуска в ролята на журналист, за да разкрие най-съкровените мечти на Никол Кидман, споделени в разговор между най-добри приятелки.

Harper’s BAZAAR ще представи на своите читатели Стинг и неговата съпруга Труди, с която позират нестандартно в стил „мръсни танци”, а специалният подарък е вечният роман „Мостовете на Медисън” на автора Робърт Джеймс Уолър, чиято екранизация с легендите на Холивуд Мерил Стрийп и Клинт Ийстууд покори милиони сърца.