Българска ПР агенция е автор на три от кандидатурите

14 проекта на ПР компании от групата Porter Novelli стигнаха до финал на тазгодишните ЕМЕА 2011 SABRE Awards. Агенции от Великобритания, Испания, Холандия, Германия, Кения, Румъния, Финландия, Унгария и България ще се състезават за престижните награди на специална церемония на 18-ти май в Прага.

Над 2000 проекта – повече, отколкото всеки друг път в историята на наградите – се състезаваха за отличията тази година. Успехът на компаниите от групата се дължи както на професионализма на екипите и качеството на работата, така и на централизирания подход при кандидатстване, който Porter Novelli предприеха за първи път тази година.

В България ПР веригата е представена от APRA Porter Novelli. Агенцията е основана през 1994 г. и днес е една от водещите комуникационни агенции в България. Сред клиентите на компанията са Нестле България, Coca-Cola, HP, Санома Блясък България, Карлсберг България, Ромпетрол България и много други. Три от проектите на българската компания достигнаха до финала на наградите тази година – Живей активно! /Нестле България/, Моят зелен град /Coca-Cola Hellenic Bottling Company/ и По стъпките на Апостола /сп. National Geographic/.