Няколко жени от политиката, две от бизнеса, една от спорта и една от медиите са в оспорвана битка за челното място в класацията “100-те най-влиятелни жени” на в. Пари. Финалните резултати ще бъдат публикувани в специално годишно издание на 7-ми март.

 

Критериите и начинът на подбор на жените в класацията са на шведската медийна група Bonnier Business Press, собственик на в. “Пари”, която има дългогодишен опит в съставянето на подобни ранглисти в много европейски държави. Главен редактор на проекта е Сибина Кръстева.

 

Екип от 10 влиятелни мъже определя първите десет жени в класацията – министърът на външните работи Николай Младенов, председателят на КРИБ и изпълнителен директор на Софарма Огнян Донев, изпълнителният директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян, бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев, бившият собственик на Сибанк, инвеститор и меценат Светослав Божилов, съсобственикът на Нова ТВ Дидие Щосел, дипломатът Стефан Тафров, проф. Валери Стефанов от СУ, председателят на СЕМ Георги Лозанов и политологът Иван Кръстев. Челните места се определят чрез таен вот. До края на текущата седмица всеки от членовете на журито все още има право да променя мнението си.

 

Проектът е втората годишна класация на в. “Пари” след “100-те най-богати българи”. Критериите за подбор са адаптирани за България с помощта на социологическа агенция Алфа Рисърч.

 

Медийни партньори на класацията са БНТ, EBF Business TV, DarikFinance.bg, Алфа радио и Bulgaria On Air.

 

На специална церемония в началото на март в хотел Шератон ще бъдат отличени 10-те най-влиятелни жени на България.

 

Информация за събитието можете да видите на:

Страницата на събитието в events.pari.bg

100-те най-влиятелни жени във Фейсбук