18.01.2010 г. Премиерът на Република България Бойко Борисов положи капсула с послание за поколенията в основите на строящата се многофункционална спортна зала в София. Той бе придружен от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова, прдеседателя на БОК Стефка Костадинова и председателя на Надзорния съвет на „Главболгарстрой“ АД Симеон Пешов.

Официалната церемония се състоя от 10:00 ч. на 4-ти километър до базата на ЦСКА, където се изгражда залата.

Изпълнител на строителството е “Главболгарстрой” АД. Компанията спечели търга за изпълнител на проектирането и строителството в обявена в края на април 2009 г. обществена процедура. Многофункционалната спортна зала ще бъде подходяща за провеждането на национални и международни състезания по баскетбол, хандбал, волейбол, вдигане на тежести, художествена и спортна гимнастика. Съобразена е с изискванията на всички български спортни федерации, както и със стандартите на европейските и световни федерации. Тя ще бъде с полифункционално предназначение. Ще е удобна и за провеждането на градски събития, концерти, конгреси, изложения.

Архитектурната част на първия проект е на проф. д-р арх. Жеко Тилев, а конструктор е доц. д-р инж. Михаил Цанков. Залата ще е с капацитет над 12 хиляди зрители и с възможност за разширяване до над 17 хиляди души за концертни прояви. Отвън, районът на залата ще разполага с над 1000 паркоместа и допълнителен паркинг в близост до футболния терен. Освен това в залата ще има два ресторанта и кът за изложби.