CocaCola и Фондация „Димитър Бербатов” мотивираха столичните ученици

да се забавляват със спорт и физическа активност

 

София, 10.05.2012 г. Междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас” вдъхнови столичните ученици да спортуват активно и да се забавляват заедно в свободното си време. Най-добрите тимове от 42 столични училища отиват на следващата фаза от надпреварата. На 12 и 13 май училищните отбори ще се изправят един срещу друг на районните квалификации. Така тази събота и неделя откритите футболни игрища в Национална спортна академия „Васил Левски” ще посрещнат участниците, техните родители, приятели, съученици и всички други, които искат да се присъединят и да се забавляват в един истински спортен празник. Организаторите на турнира – Coca-Cola в България и Фондация „Димитър Бербатов”, са подготвили много забавления, игри и приятни изненади за всички присъстващи.

Специално за да подкрепят спорта и активния начин на живот, на терените ще дойдат двама от най-популярните млади български изпълнители. На 12 май публиката ще има възможността да се наслади на компанията на победителя в първото българско издание на „Х Фактор” – Рафи, а на следващия ден стадионите ще бъдат разтърсени от присъствието на рок идола Тома. Двамата любимци на тийнейджърите ще покажат личните си умения в игрите с топка и ще раздадат много подаръци на събралите се футболни фенове. “Винаги много съм обичал футбол и въпреки, че не ми се отдава особено, с удоволствие играя или гледам мачове. Точно затова ще дойда на квалификациите за Купата на Coca-Cola на 12 май в Национална спортна академия в София и ще се забавляваме заедно”, сподели Рафи.

Посланикът на инициативата – Димитър Бербатов, пожела успех на класиралите се отбори. „Радвам се, че с „Купата на Coca-Cola“ сме ентусиазирали толкова много деца да спортуват и прекарват повече време в игри навън” – сподели футболната звезда.

Следващата фаза на турнира е градският полуфинал на 19 май, където Рафи и Тома отново ще зарадват всички присъстващи. Дългоочакваният финал, който ще протече като спортен празник за цялото семейство, е на 2 юни на големия стадион в Национална спортна академия „Васил Левски”. Отборът победител ще бъде награден лично от Димитър Бербатов. Специално поканени са всички деца от КЛУБ 2011 от фондацията на футболната звезда, а церемонията ще завърши с голям концерт на някои от най-обичаните млади звезди на българската музика.

Допълнителна информация за „Купата на Coca-Cola: Играй с нас”:

Системата на Coca-Cola в България стартира за първи път у нас футболното състезание, съвместно с фондация „Димитър Бербатов” и в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от нaционалната кампания “Аз обичам спорта”, Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин. Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата Coca-Cola Cup България.